Φόρμα αναζήτησης

Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση υγείας του Δ. Χριστόφια – Νέο ιατροσυμβούλιο το απόγευμα

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας μετέβη σήμερα, λίγο μετά τις 10:00 το πρωί, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας κ. Χριστίνα Γιαννάκη μαζί με τον Ισραηλινό λοιμωξιολόγο, ο οποίος έτυχε ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση της υγείας του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Χριστόφια.

Εξερχόμενη από το Νοσοκομείο, η κ. Χριστίνα Γιαννάκη, ανέφερε ότι η κατάσταση της υγείας του κ. Δημήτρη Χριστόφια παραμένει σταθερή αλλά κρίσιμη.

Σημείωσε μάλιστα ότι το απόγευμα αναμένεται να συγκληθεί νέο ιατροσυμβούλιο το οποίο θα επανεξετάσει την κατάσταση της υγείας του κ. Χριστόφια.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο μεταφοράς  του τέως Προέδρου στο εξωτερικό, η κ. Γιαννάκη τόνισε πως το Υπουργείο υγείας είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε ένα τέτοιο ζήτημα, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Στο πλευρό του κ. Χριστόφια βρίσκεται και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος  Κυπριανού, ο οποίος έδωσε την παρουσία του στο Γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας λίγο μετά τις 11:00.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο κ. Κυπριανού διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε επιδείνωση στην υγεία του κ. Χριστόφια από τη νοσηλεία του στην Εντατική, προσθέτοντας ότι ο λόγος που λήφθηκε η απόφαση για διασωλήνωσή του τέως Προέδρου «ήταν για τη δική του άνεση».

Όπως ανέφερε, το κυριότερο πρόβλημα του Δημήτρη Χριστόφια είναι το αναπνευστικό και δεν υπάρχει λοίμωξη, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το έργο των γιατρών.