Φόρμα αναζήτησης

Κουκουμά: Ο Φαίδωνας μετατρέπει τα θέματα σε τηλεοπτικό σόου

Ο Δήμαρχος Πάφου, κ. Φαίδωνας Φαίδωνος, εδώ και λίγες ώρες διασπείρει ψιθύρους και αφήνει σκιές κατά «γυναίκας βουλευτή» για θέματα που αφορούν τον προσφυγικό κόσμο αναφέρει σε ανακοίνωση της η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά. 

Θα ήθελα να επισημάνω στον κ. Φαίδωνος σημειώνει η κ. Κουκουμά ότι οφείλει να μην αφήνει υπόνοιες έναντι κανενός και καμιάς, ούτε να μετατρέπει αυτά τα θέματα σε «τηλεοπτικό σόου», αλλά να μιλά καθαρά και προπαντός να είναι καλά πληροφορημένος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντάλλαξαν βολές Φαίδωνος-Σιζόπουλος- Νέες καταγγελίες (Vid)

 

Επί της ουσίας, ξεκαθαρίζω από πλευράς μου τα εξής αναφέρει στην ανακοίνωση της η Σκεύη Κουκουμά:

1. Σε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πετρίδη, στο Υπουργείο του, συζητήσαμε για τα θέματα που απασχολούν τον προσφυγικό κόσμο δεδομένης της ιδιότητας μου ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων. Θέματα όπως η καθυστέρηση στην έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας και πιστοποιητικών μίσθωσης, η υλοποίηση της υπουργικής απόφασης του 2015 σε σχέση με την στήριξη του προσφυγικού κόσμου, η στελέχωση της Υπηρεσίας Μέριμνας καθώς και το πρόγραμμα εγκατάστασης ανελκυστήρων στις προσφυγικές πολυκατοικίες.

2. Ακολούθως, έθεσα στον Υπουργό, στην παρουσία λειτουργών της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών Πάφου και των επηρεαζόμενων πολιτών που δέχθηκε να συναντήσει ο Υπουργός, την περίπτωση οικογένειας προσφύγων στην οποία έχει παραχωρηθεί το 1976 τουρκοκυπριακή κατοικία για να στεγαστεί. Η οικογένεια καταγγέλλει ότι παρότι έχει συμφωνηθεί η οριοθέτηση της συγκεκριμένης περιουσίας, τόσο με τον Δήμο Πάφου (επί Δημαρχίας κ. Φαίδωνος) όσο και με την Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, ο Δήμος Πάφου την έχει αλλάξει μονομερώς τρεις φορές, επεμβαίνοντας με την χρήση εκσκαφέα. Το ζήτημα τέθηκε στον Υπουργό Εσωτερικών για να διερευνήσει και να απαντήσει στις καταγγελίες της οικογένειας, η οποία εδώ και δύο χρόνια αναφέρει ότι υφίσταται επεμβάσεις μέσα στο ίδιο το σπίτι της. Δυστυχώς, δεν είναι η μόνη περίπτωση καταγγελίας από πρόσφυγες για αυθαιρεσία του Δήμου Πάφου, σε σχέση με τις τ/κ περιουσίες που τους έχουν παραχωρηθεί νόμιμα.

3. Ο Υπουργός Εσωτερικών θα πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν, στη διάρκεια αυτής της συνάντησης, του έχει ζητηθεί οτιδήποτε άλλο πέραν της διαλεύκανσης της υπόθεσης ή αν του έχω ζητήσει οποιαδήποτε ευνοϊκή μεταχείριση έναντι οποιουδήποτε.

4. Ο κ. Φαίδωνος έχει κάθε δικαίωμα να εκθέτει τον εαυτό του στη δημοσιότητα με κάθε τρόπο. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα, στην προσπάθεια του αυτή, να αφήνει υπόνοιες και σκιές, χωρίς στοιχεία και έγκυρη πληροφόρηση.