Φόρμα αναζήτησης

Κόμμα για τα ζώα: «Όχι» σε πασχαλινές εκδηλώσεις με ζώα

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου απευθύνει έκκληση σε Δήμους και Κοινότητες να μη διοργανώνουν πασχαλινές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν ζώα [...]

Read More...

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου απευθύνει έκκληση σε Δήμους και Κοινότητες να μη διοργανώνουν πασχαλινές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν ζώα, όπως γαϊδουράκια σε γαιδουροδρομίες ή άλλα ζώα όπως πρόβατα, κατσίκες, γουρουνάκια.

Σε ανακοίνωση αναφέρει ότι στις πλείστες των περιπτώσεων αυτές οι δραστηριότητες καμία σχέση δεν έχουν με τα ήθη και έθιμα ή την κουλτούρα  της χώρας μας και ότι στα διάφορα παιχνίδια ή εκδηλώσεις γίνεται απαράδεκτη χρήση ή εκμετάλλευση ζώων για σκοπούς λοταρίας, δώρων, καζαντί κ.λπ.

“Θυμίζουμε ότι τα ζώα δεν είναι ούτε παιχνίδια ούτε μιας χρήσης αντικείμενα. Τα ζώα νιώθουν το πόνο, το φόβο, τη δίψα, την ταλαιπωρία, το κρύο και τη ζέστη και για τους λόγους αυτούς δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούμε ως μέσο διασκέδασης και σίγουρα δεν είναι καθόλου αυτές οι συμπεριφορές των ανθρώπων μέσα στο πνεύμα των ημερών του Πάσχα”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Send this to a friend