Φόρμα αναζήτησης

Κλειστοί δρόμοι στο Τρόοδος λόγω βαριάς χιονόπτωσης

Κλειστοί λόγω χιονόπτωσης είναι οι δρόμοι Καρβουνά – Τροόδους, Πλατρών – Τροόδους, Πλατρών – Τροοδιτίσσης και Τροοδιτίσης – Προδρόμου – Τροόδους, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.
 
Εξάλλου, λόγω υπερχείλισης έχει κλείσει το Γεφύρι του Τζιελεφού, έδαφος Αγίου Νικολάου στην Επαρχία Πάφου.
 
Αναφέρεται παράλληλα ότι σε σημείο του παλαιού δρόμου Ακρούντας – Διερώνας και του δρόμου Προδρόμου – Λεμεύθου, έχει σημειωθεί πτώση βράχου, με αποτέλεσμα οι δύο δρόμοι να καταστούν επικίνδυνοι. Τα συγκεκριμένα σημεία των δύο δρόμων έχουν σηματοδοτηθεί.  
 
Επίσης, επικίνδυνοι λόγω κατολισθήσεων όγκων χώματος και πετρών είναι οι δρόμοι Παραμύθας – Καλού Χωριού, Κύκκου – Κάμπου, Κάμπου – Ορκόντα.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις ορεινές περιοχές οι δρόμοι είναι ολισθηροί, ενώ λόγω πυκνής ομίχλης η ορατότητα είναι περιορισμένη. Σε αρκετά σημεία του ορεινού οδικού δικτύου παρατηρούνται κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών, προστίθεται.
 
Λόγω των βροχοπτώσεων σε πολλές περιοχές το οδόστρωμα είναι βρεγμένο, με την Αστυνομία να καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα, να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.