POWERED BY

Φόρμα αναζήτησης

Διαβάστε τα 56 ονόματα των ψηφοδελτίων του ΑΚΕΛΟλοκληρώθηκαν την Τετάρτη το βράδυ οι επαρχιακές συνδιασκέψεις του ΑΚΕΛ, οι οποίες ανέδειξαν ποιοι θα βρεθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές της 30ής Μαΐου. Αύριο αναμένεται και η επίσημη επικύρωση των ψηφοδελτίων από την Κεντρική Επιτροπή. Σε κάποιες επαρχίες, όπως η Λεμεσός, είναι έντονο το άρωμα Νέων Δυνάμεων, όπως επίσης σε παγκύπρια κλίμακα η παρουσία κομματικών στελεχών. Έντονη είναι επίσης η παρουσία προσωπικοτήτων από τον τομέα της εκπαίδευσης, αλλά και του πολιτισμού. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, ωστόσο υπήρξαν αναμενόμενες διαφοροποιήσεις στη σειρά με την οποία ψηφίστηκαν οι υποψήφιοι σε σχέση με τη λίστα κατάταξης που διαμόρφωσαν οι επαρχιακές επιτροπές στη βάση κριτηρίων και ψηφοφορίας την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη. Φαίνεται να επανέρχονται από κάποιους αντιδράσεις σε σχέση με τη διαδικασία που ακολουθείται για την αξιολόγηση που γίνεται από τις επαρχιακές επιτροπές, ένα ζήτημα που επανέρχεται σχεδόν κάθε φορά που γίνεται η διαδικασία αυτή πριν από εκλογές, όπως και στα τελευταία συνέδρια του κόμματος της Αριστεράς. Μερίδα μελών υποστηρίζει πως θα πρέπει να καταργηθεί η λίστα αξιολόγησης και οι ενδιαφερόμενοι να τίθενται με αλφαβητική σειρά ενώπιον των επαρχιακών συνδιασκέψεων προς ψήφιση, ενώ υπάρχουν και αυτοί που ζητούν περαιτέρω συγκεκριμενοποίηση-διαφοροποίηση των κριτηρίων και της ψηφοφορίας σύμφωνα με την οποία γίνεται η κατάταξη από τις επαρχιακές επιτροπές, έτσι ώστε να είναι πιο αντικειμενική, όπως υποστηρίζουν. Υπήρξε, άλλωστε, μία προσθήκη σε σχέση με την οποία οι υποψήφιοι θα έπρεπε να μην έχουν οφειλές-δάνεια σε τράπεζες που να μην είναι εξυπηρετούμενα (ΜΕΔ), έτσι ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στην εσωκομματική διαδικασία. Ενώπιόν τους τα μέλη των επαρχιακών συνδιασκέψεων είχαν και έγγραφο με τα κριτήρια και το σκεπτικό ψηφοφορίας από το κόμμα. Πάντως, ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού επισημαίνει πως οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι οι πλέον δημοκρατικές σε σχέση με άλλα κόμματα, καθώς τα μέλη του κόμματος καλούνται να ψηφίσουν ποιους επιθυμούν να βρεθούν στα ψηφοδέλτια, χωρίς προσωπικές επιλογές απευθείας από την ηγεσία.

14 νέα πρόσωπα

Στη Λευκωσία, πέραν των πρωτοκλασάτων στελεχών, όπως ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γιώργος Λουκαΐδης, ο εκπρόσωπος Τύπου Στέφανος Στεφάνου, ο επαρχιακός γραμματέας Χρίστος Χριστοφίδης και οι βουλευτές Ειρήνη Χαραλαμπίδου και Άριστος Δαμιανού, τα υπόλοιπα άτομα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο είναι νέα σε σχέση με το ψηφοδέλτιο των βουλευτικών εκλογών του 2016. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα που συμπληρώνουν το ψηφοδέλτιο (με τυχαία σειρά) είναι οι Χάρης Πολυκάρπου, Γιάννος Σωκράτους, Λεόντιος Φιλοθέου, Πόπη Αβραάμ, Σεβήρος Κούλας, Θωμάς Θωμά, Απόστολος Σκουρουπάτης, Σταυρινού Κούκου Μαρίνα, Κουσουλίδου Μπέτυ, Καρόλου Αντωνιάδου Χρυστάλλα, Κυριάκος Παρπούνας, Κούλλης Πογιατζής, Λευτέρης Πολυδώρου, Ρολάνδος Σκέττος. Όλα αυτά φυσικά στη βάση πληροφοριών, καθώς μόνο η Κεντρική Επιτροπή μπορεί να ανακοινώσει το τελικό αποτέλεσμα στην αυριανή συνεδρία της.

Στο ψηφοδέλτιο της επαρχίας Κερύνειας αναμένεται να γίνει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μάχη για την έδρα που θα διασφαλίσει το κόμμα της Αριστεράς, καθώς η βουλευτής Ελένη Μαύρου επαναδιεκδικεί, ενώ στο ψηφοδέλτιο βρίσκεται ο πρώην βουλευτής Πάμπος Παπαγεωργίου, αλλά και ο οργανωτικός της Επαρχιακής Λευκωσίας-Κερύνειας Χρίστος Χριστόφιας.

4 Νέες Δυνάμεις

Η μόνη διαφοροποίηση στα ψηφοδέλτια της Λεμεσού σε σχέση με την εισήγηση της επαρχιακής επιτροπής(σε επίπεδο προσώπων), έχει να κάνει με την προσθήκη της Αργεντούλας Ιωάννου στο ψηφοδέλτιο. Πέρα από τους βουλευτές Γιώργο Γεωργίου, Κώστα Κώστα και Άντρο Καυκαλιά, στο ψηφοδέλτιο (πάντα σύμφωνα με πληροφορίες) θα βρεθούν και οι Νεοκλής Συλικιώτης, Αργεντούλα Ιωάννου, Μαρίνα Νικολάου, Πέτρος Κλεάνθους και Πέτρος Γιάννακας. Την ψήφο των πολιτών στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ ζητούν επίσης τέσσερις προσωπικότητες από τις Νέες Δυνάμεις-συνεργασίες. Πρόκειται για τους Ράνια Γεωργίου, Μιχάλη Παυλίδη, Παναγιώτη Λάρκου και Γιούλια Κομνηνός.

Οι 11άδα της Αμμοχωστου

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι έντεκα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ στην Αμμόχωστο είναι οι βουλευτές Γιαννάκης Γαβριήλ και Νίκος Κέττηρος, ο επαρχιακός γραμματέας Χρύσανθος Ζαννέτος, ο Γιώργος Κουκουμάς, η Γιάννα Ιακώβου, ο Θουκής Θουκιδίδης, η Γεωργία Τσαλακού, ο Κώστας Κώστα, ο Πέτρος Χήρας, ο Πάμπος Χρυσοστόμου και ο Χρίστος Κυπρή.

Οι έξι στη Λάρνακα

Στην Λάρνακα επαναδιεκδικούν μία θέση στα έδρανα της Βουλής οι Ευανθία Σάββα και Ανδρέας Πασιουρτίδης, ενώ στο ψηφοδέλτιο βρίσκονται επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Μιχάλης Μιχαήλ, Μόνικα Μελέκκη, Πανίκος Ξιούρουππας και Πάνος Αγαθού, οι οποίοι επίσης ευελπιστούν στο να εξασφαλίσουν μία έδρα. Εκτός ψηφοδελτίου έμειναν, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων οι Αλέξης Αλέκου και Βαλεντίνα Σοφοκλέους.

Η τετράδα στην Πάφο 

Η τετράδα που απαρτίζει το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ στην Πάφο, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτελείται από τους Βαγγέλη Στυλιανού, Κώστα Μαυρομμάτη, Μαρία Παπαλαζάρου Φράγκου και Βαλεντίνο Φακοντή. Εκτός ψηφοδελτίου έμεινε τελικά ο νομικός Άγης Γεωργιάδης, ωστόσο, αυτό που κέντρισε τα φώτα της δημοσιότητας στην Πάφο ήταν το γεγονός πως έμεινε εκτός διαδικασίας ο Μάριος Ιγνατίου, καθώς, όπως διαφάνηκε, δεν πληρούσε τα κριτήρια που είχαν τεθεί από το κόμμα σε σχέση με τις οφειλές-δάνεια σε τράπεζες. Ο ίδιος αναφέρει, σε ανάρτησή του στα ΜΚΔ, πως ο λόγος που τον ανάγκασε να αποχωρήσει την τελευταία στιγμή είναι γιατί δεν κατάφερε να εξασφαλίσει γραπτώς από την τράπεζα πως τα δάνεια που έχει πλέον εξυπηρετούνται, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες δύο ετών, όπως περιγράφει την κατάσταση ο γνωστός δημοσιογράφος.

 

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ στη Λεμεσό – Έδιναν γραμμή στους ψηφοφόρους, δείτε το σημείωμα

 

Βρετανός Υπ. Εξωτερικών για Κυπριακό: Υπάρχει μια ευκαιρία για να σπρώξουμε για μια λύση

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.