Φόρμα αναζήτησης

ΚΕΒΕ: Όχι στις επιπλέον χρεώσεις στο λιμάνι Λεμεσού

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών Αλέκος Μιχαηλίδης, δήλωσε στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 πως η κατάσταση στο λιμάνι βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. [...]

Read More...

Τη μη αποδοχή επιπλέον χρεώσεων σε εμπορευόμενους και καταναλωτές, εξαιτίας των προβλημάτων που παρουσιάζονται στην εξυπηρέτηση των μεταφορέων στο Λιμάνι Λεμεσού, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ Μάριος Τσιακκής.

Μιλώντας στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 και την εκπομπή «Πρωινή Επιθεώρηση» ο κ. Τσιακκής δήλωσε ότι μετά από σχετική επιστολή που απέστειλαν στον νέο διαχειριστή του λιμανιού τόσο το ΚΕΒΕ όσο και το αρμόδιο Υπουργείο, θεωρεί ότι η διαχείριση θα δείξει κατανόηση, διότι, όπως ανέφερε, έχει και η ίδια ευθύνη για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

Ο κ. Τσιακκής τόνισε ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο, διότι  υπήρχε, κατά την εκτίμησή του, λανθασμένος μηχανισμός όσον αφορά τη μετάβαση στο νέο καθεστώς.

Ωστόσο όπως ανέφερε, μέχρι σήμερα το πρωί αναμένεται να ξεφορτωθούν όλα τα πλοία στο λιμάνι – μετά από πληροφόρηση που έλαβε από την εταιρεία διαχείρισης για λειτουργία τριών πλέον γερανογεφυρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ιδίου, κάποια πλοία επέλεξαν να ξεφορτώσουν εμπορευματοκιβώτια σε άλλους προορισμούς, όπως στον Λίβανο. 

Το πώς γίνεται κατά τη μετάβαση να λειτουργεί μόνο μία γερανογέφυρα, αυτό, τόνισε, θα πρέπει να το διερευνήσει το Υπουργείο, σε συνεργασία με την εταιρεία διαχείρισης.

 Αποκλείει το σενάριο του σαμποτάζ το Υπουργείο Μεταφορών

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών Αλέκος Μιχαηλίδης, δήλωσε στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 πως η κατάσταση στο λιμάνι βελτιώνεται μέρα με τη μέρα.

Απέκλεισε το σενάριο του σαμποτάζ στις γερανογέφυρες και εξήγησε πως αυτό το διάστημα Αρχή Λιμένων πραγματοποιούσε συντήρηση στις γερανογέφυρες του λιμανιού.

Send this to a friend