Φόρμα αναζήτησης

ΚΕ: Προσπάθεια στις 26 Φεβρουαρίου οι ηγέτες να μιλήσουν σαν άνθρωποι

Όσο αφορά την καθυστέρηση, ο κ. Προδρόμου επέρριψε την ευθύνη στην τουρκική πλευρά και στην επιθυμία για εξελίξεις όχι πριν από τον Ιούνιο. [...]

Read More...

Σε άρνηση της Τουρκίας να συζητήσει θέματα ασφάλειας για το Κυπριακό αναφέρθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 ο κ. Προδρόμου τόνισε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί  η επιμονή της Τουρκίας να προβάλλει το τελευταίο διάστημα μόνο θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης και όχι των εγγυήσεων.

Όπως είπε, η ε/κ πλευρά θα περιμένει να δει πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση μετά τις επαφές της Τζέην Χολ Λουτ με τις εγγυήτριες δυνάμεις.

Κληθείς να σχολιάσει την καθυστέρηση που παρατηρείται στις προσπάθειες της κας Λουτ, ο κ. Προδρόμου επέρριψε την ευθύνη στην τουρκική πλευρά και στην επιθυμία για εξελίξεις όχι πριν από τον Ιούνιο.

Επίσης ο κ. Προδρόμου χαρακτήρισε μεγάλη στροφή, η οποία χρειάζεται προσοχή, τις τελευταίες αναφορές της τουρκικής πλευράς για άλλο μοντέλο λύσης, πέραν της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Για τη συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί στις 26 Φεβρουαρίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε ότι θα γίνει προσπάθεια να μιλήσουν οι δύο ηγέτες σαν άνθρωποι και ελεύθερα, ενώ ο ΠτΔ αναμένει να ακούσει από τον κ. Ακιντζί εάν ζητά οποιοδήποτε άλλο μοντέλο λύσης πέραν από τη ΔΔΟ.

Για τις δηλώσεις Σιζόπουλου

Κληθείς αν σχολιάσει τις αναφορές του προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπολου, για έγγραφα του πλαισίου Γκουτέρες, τα οποία έχουν χαθεί, απάντησε αρνητικά, αναφέροντας ότι το πλαίσιο Γκουτέρες δεν είναι γραπτό κείμενο.

Ο κ. Προδρόμου επανέλαβε ότι   η Κυβέρνηση δεν θα σχολιάσει τα πρακτικά και τις πρακτικές των Ηνωμένων Εθνών. 

 

 

 

Send this to a friend