Φόρμα αναζήτησης

ΚΕ: Ο Μαλάς επέλεξε την ατεκμηρίωτη κριτική σε ΠτΔ

Ενόψει προεδρικών εκλογών και λαμβάνοντας υπόψη που οδηγήθηκε η Κύπρος μέσα από την υιοθέτηση μη ορθολογικών πολιτικών, ο κυπριακός λαός απαιτεί πλέον τεκμηριωμένο λόγο, σοβαρότητα και πολύ συγκεκριμένες πολιτικές, δηλώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι «δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια ούτε πειραματισμών ούτε ερασιτεχνισμών».
 
«Με αφορμή τη σημερινή εξαγγελία υποψηφιότητας για την Προεδρία της Δημοκρατίας του κ. Σταύρου Μαλά, να εκφράσουμε την ευχή όπως μέσα από τις δημόσιες του παρεμβάσεις ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κυπριακής κοινωνίας για ένα νηφάλιο και δημιουργικό διάλογο, στη βάση συγκεκριμένων προτάσεων, μακριά από λαϊκίστικες και παλιομοδίτικες προσεγγίσεις», αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε γραπτή του δήλωση.
 
Προσθέτει ότι «δυστυχώς, όμως, σήμερα ο κ. Μάλας επέλεξε να εξαπολύσει δριμεία, αλλά παντελώς ατεκμηρίωτη κριτική κατά του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και της Κυβέρνησης του».

Φαίνεται, επισημαίνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης, «ότι διέλαθαν της προσοχής του κ. Μαλά τα επιτεύγματα της κυπριακής κοινωνίας τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια».
 
«Με τις θυσίες του απλού κόσμου και τη σοβαρότητα, το σχεδιασμό και το ολοκληρωμένο πλάνο της Κυβέρνησης έχουμε καταφέρει να ανατρέψουμε τα εφιαλτικά δεδομένα που κληροδότησε στην Κύπρο η διακυβέρνηση Χριστόφια, της οποίας ο κ. Μαλάς ήταν στέλεχος», αναφέρει.

Σήμερα, προσθέτει ο κ. Χριστοδουλίδης, «επιτέλους, έχει δημιουργηθεί προοπτική και αισιοδοξία στον κυπριακό λαό καθώς η κυπριακή οικονομία προχωρεί σταθερά προς την ανάπτυξη, μειώνοντας και την ανεργία και τα ελλείμματα που παραλάβαμε».
 
Σύμφωνα με τον ίδιο «για πρώτη φορά από το 1960 έχει προωθηθεί και εφαρμοστεί ένα φιλόδοξο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα σε τομείς όπως η Υγεία, η Παιδεία, η Άμυνα, ο Δημόσιος Τομέας, η Προσέλκυση Επενδύσεων, σε θέματα Δικαιοσύνης και Μεταφορών με απώτερο στόχο τον εκσυγχρονισμό του Κράτους και την καλύτερη δυνατή ανταπόκριση στις σημερινές ανάγκες της κυπριακής κοινωνίας».
 
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος συνεχίζει σημειώνοντας ότι «τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια ο κυπριακός λαός απέδειξε στην πράξη τις πραγματικές δυνατότητες του, όταν του επιτράπηκε μακριά από αγκυλώσεις να πάρει την πρωτοβουλία και να ξαναστήσει την οικονομία του τόπου».
 
«Μέσα από συγκεκριμένες και πολύ στοχευμένες ενέργειες έχει αναβαθμιστεί η διεθνής υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας είτε μέσω των Τριμερών σχεδιασμών με όλα τα γειτονικά κράτη είτε μέσω της ενεργούς μας συμμετοχής στα δρώμενα της ΕΕ και άλλων διεθνών οργανισμών», αναφέρει.
 
Εξέλιξη, προσθέτει, «η οποία, σε συνδυασμό με την άριστη συνεργασία και συντονισμό με την Ελληνική Κυβέρνηση, αναπόφευκτα επηρέασε και τις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού πετυχαίνοντας, ανάμεσα σε άλλα, για πρώτη φορά να αναδείξουμε τη σημασία του Κεφαλαίου της Ασφάλειας και Εγγυήσεων και καθιστώντας ξεκάθαρο σε διεθνές επίπεδο ότι μια ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού περνά μέσα από την κατάργηση της Συνθήκης Εγγυήσεων, των όποιων παρεμβατικών δικαιωμάτων όπως επίσης και μέσα από την πλήρη αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων».
 
Ο κ. Χριστοδουίδης επισημαίνει ακόμη ότι «συνεχίζεται επίσης αθόρυβα, με απόλυτη σοβαρότητα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, ο ενεργειακός σχεδιασμός της Κυπριακής Δημοκρατίας με την προσέλκυση ενεργειακών κολοσσών στην ΑΟΖ της χώρας μας».
 
«Ενόψει Προεδρικών Εκλογών και λαμβάνοντας υπόψη που οδηγηθήκαμε μέσα από την υιοθέτηση μη ορθολογικών πολιτικών, ο κυπριακός λαός απαιτεί πλέον τεκμηριωμένο λόγο, σοβαρότητα και πολύ συγκεκριμένες πολιτικές», αναφέρει. Δεν έχουμε πλέον, καταλήγει, «την πολυτέλεια ούτε πειραματισμών ούτε ερασιτεχνισμών».

[bsa_pro_ad_space id=2][bsa_pro_ad_space id=1]