Φόρμα αναζήτησης

Καταιγίδες, χιόνια και κρύο τις επόμενες ημέρες

Με συννεφιά, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στο εσωτερικό και στα παράλια θα υποδεχθούμε σήμερα τον νέο χρόνο, ενώ στα ψηλότερα ορεινά θα πέφτει χιόνι ή χιονόνερο. Με τσουχτερό κρύο προβλέπεται να κάνουμε και τα Θεοφάνια, διότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι και το τέλος της βδομάδας, οπότε και θα έχουμε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.

Όπως προειδοποιεί η Μετεωρολογική Υπηρεσία, σε κάποιες περιπτώσεις τα φαινόμενα σήμερα και ενδεχομένως αύριο θα είναι και έντονα σε συγκεκριμένες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Τρίτη και θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα την Τετάρτη, κοντά στους 14 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοια φαινόμενα θα έχουμε και την Τετάρτη. Επίσης, την Πέμπτη, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές, ενώ αργά το απόγευμα και το βράδυ αναμένονται και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσει και χιόνι ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο για να κυμανθεί κοντά στους κλιματικούς μέσους όρους, δηλαδή γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου. Νεφελώδης θα είναι ο καιρός την Παρασκευή με τη θερμοκρασία γύρω στους 16 βαθμούς, ενώ το Σάββατο θα υπάρξουν και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Την Κυριακή, ημέρα των Φώτων, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 12 βαθμούς Κελσίου.

Καλές εισροές

Στα φράγματα οι εισροές νερού για τον μήνα Δεκέμβρη έφθασαν τα 14,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα και πρόκειται για τον τρίτο καλύτερο Δεκέμβριο των τελευταίων 15 χρόνων. Αυτό που όλοι επιθυμούν τώρα είναι να έχουμε και έναν καλό Γενάρη, έτσι ώστε να υπάρξει και η ανάλογη συνέχεια. Τον περσινό Γενάρη είχαμε εισροές γύρω στα 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερό, ενώ την περίοδο 2011-2012 οι εισροές στα φράγματα τον ίδιο μήνα έφθασαν τα 92,6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα. Σήμερα στα φράγματα υπάρχουν 45,8 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερό, 15,8% πληρότητα. Πέρσι την αντίστοιχη περίοδο υπήρχαν 37,9 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερό, 13% πληρότητα. Η βροχόπτωση για τον μήνα Δεκέμβριο είναι στο 150%, ενώ για το υδρολογικό έτος στο 138%.

[bsa_pro_ad_space id=2][bsa_pro_ad_space id=1]