Φόρμα αναζήτησης

Κατεχόμενα: Στην ακύρωση 174 «υπηκοοήτων» προχώρησε το «υπουργικό»

Το «υπουργικό συμβούλιο» σε συνεδρία του στις 10 Μαΐου αποφάσισε την ακύρωση συνολικά 174 «υπηκοοτήτων» με την αιτιολογία ότι είναι «ενάντια στο νόμο και στους κανονισμούς».
 
Η λίστα των ονομάτων των 174 ατόμων των οποίων ακυρώθηκε η «υπηκοότητα» δημοσιεύτηκε χθες στην «επίσημη» εφημερίδα.
 
Στο θέμα αναφέρθηκε σε ψεσινή τηλεοπτική εκπομπή και ο «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχιουρμάν και αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν ότι το «υπουργικό» δεν μπορεί να ακυρώσει τις «υποψηφιότητες».
 
«Αν είναι ενάντια στο νόμο (που παραχωρήθηκαν) τότε μπορεί να τις ακυρώσει. Με την ίδια εξουσία που τις δίνεις μπορεί και να τις ακυρώσεις» είπε ο κ. Ερχιουρμάν αναφέροντας ότι παρά την έλλειψη προσωπικού το «υπουργείο εσωτερικών» εργάστηκε με εντατικούς ρυθμούς και σοβαρότητα επί του θέματος.
 
Στο θέμα αναφέρονται και τα σημερινά πρωτοσέλιδα των τουρκοκυπριακών εφημερίδων αναδημοσιεύοντας την λίστα των ονομάτων.
 
Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα» με τίτλο «Οι ακυρωθείσες υπηκοότητες -Πρώτη η Σενούρ Γκιουλβμπουντάκ» γράφει ότι, το πρώτο όνομα στη λίστα των ονομάτων των ατόμων που η «κυβέρνηση» έχει ακυρώσει την «υπηκοότητα» βρίσκεται η Σενούρ Γκιουλβμπουντάκ, της οποίας παραχωρήθηκε η «υπηκοότητα» μετά τις οδηγίες του τέως «πρωθυπουργού» (Κόμμα Εθνικής Ενότητας) Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, με την ευκαιρία της παράνομης επίσκεψης της στα κατεχόμενα.

Πηγή: ΚΥΠΕ / Τζουλιάνα Βιολάρη