Φόρμα αναζήτησης

Κατάσταση υγείας Δ. Χριστόφια: Υποστηρίζεται μηχανικά από αναπνευστήρα

Κρίσιμη αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος πλέον υποστηρίζεται μηχανικά από αναπνευστήρα.

Ο λοιμωξιολόγος που είχε κληθεί από το Ισραήλ έχει ήδη αναχωρήσει από χθες το απόγευμα, ενώ το ιατροσυμβούλιο συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση της υγείας του και να καθορίζει τον τρόπο νοσηλείας και τη σχετική φαρμακευτική αγωγή. Αποφασίστηκε πως θα συνεχίσει να λαμβάνει την ίδια θεραπευτική φροντίδα όπως και τις προηγούμενες ημέρες και οι ιατροί θα συνεχίζουν να έχουν ανοιχτή επικοινωνία με τον λοιμωξιολόγο από το Ισραήλ για οτιδήποτε προκύψει. Οι εξετάσεις δόθηκαν σε ειδική ομάδα ιατρών στο Ισραήλ, οι οποίοι εξετάζουν με τη σειρά τους τα ευρήματα, έτσι ώστε να συνεισφέρουν με κάθε δυνατό τρόπο αν κριθεί αναγκαίο.

Το ιατρικό ανακοινωθέν:

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλεύεται από την Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, λόγω σημαντικής αναπνευστικής επιβάρυνσης. Η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη, αλλά παραμένει σταθερή. Από χθες το βράδυ, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποστηρίζεται μηχανικά από αναπνευστήρα.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου ενημερώνεται τακτικά από τους θεράποντες ιατρούς και για οποιαδήποτε εξέλιξη στην κατάσταση της υγείας του ασθενούς, το Υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει σχετικά με νεότερη ανακοίνωση.