Φόρμα αναζήτησης

Κανονικά η συναυλία Χαρούλη με παρέμβαση ΥΠΕΣ

Απέδωσαν καρπούς τα μέτρα που εξήγγειλε το κοινοτικό συμβούλιο Επισκοπής, το οποίο είχε απειλήσει με αποκοπή των δρόμων που οδηγούν στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου την ερχόμενη Παρασκευή, παρεμποδίζοντας την πραγματοποίηση της συναυλίας του δημοφιλούς Έλληνα καλλιτέχνη Γιάννη Χαρούλη.
Η κοινότητα ζητά επιτακτικά τα τελευταία χρόνια παραχώρηση ποσοστού 7% επί των παραστάσεων στο Κούριο, αίτημα το οποίο, όπως κατήγγειλε το κοινοτικό συμβούλιο, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις δεν έχει ικανοποιηθεί. Μιλώντας στον «Π», ο κοινοτάρχης Επισκοπής Λεύκιος Προδρόμου ανέφερε ότι μετά τις νέες διαβεβαιώσεις που δόθηκαν χθες μέσω γραπτής επιστολής από το Υπουργείο Εσωτερικών, σε έκτακτη συνεδρίασή του το κοινοτικό συμβούλιο αποφάσισε να αναστείλει τα μέτρα για περίοδο τριών εβδομάδων, ώστε να δοθεί περιθώριο χρόνου στο ΥΠΕΣ να υλοποιήσει τις υποσχέσεις που έδωσε και δίνει τα τελευταία έξι χρόνια.

Τροποποίηση

Όπως δήλωσε στον «Π» η συνεργάτιδα του Υπουργείου Εσωτερικών Άντρη Κούννου, ήδη έχουν γίνει οι σχετικές διαδικασίες για την τροποποίηση του κανονισμού όσον αφορά τον φόρο θεάματος στον Περί Κοινοτήτων Νόμο και έχει προωθηθεί για νομοτεχνικό έλεγχο στη Νομική Υπηρεσία, ενώ ακολούθως θα σταλεί για έγκριση στη Βουλή.

Η εξαίρεση του Κουρίου

Ουσιαστικά, η τροποποίηση της νομοθεσίας φωτογραφίζει την κοινότητα Επισκοπής, καθώς οι υπόλοιποι μεγάλοι συναυλιακοί χώροι της Κύπρου βρίσκονται στην επικράτεια των δήμων που έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν και να εισπράττουν φόρο θεάματος. Εξαίρεση αποτελεί το Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, το οποίο εμπίπτει στα όρια του κοινοτικού συμβουλίου Επισκοπής, το οποίο δεν έχει κανένα οικονομικό όφελος από τη χρήση του θεάτρου. Να σημειωθεί ότι ήδη τα εισιτήρια για τη συναυλία του Γιάννη Χαρούλη έχουν εξαντληθεί και στη συναυλία αναμένεται να παρευρεθούν χιλιάδες θεατές από όλη την Κύπρο αλλά και από το εξωτερικό.