Φόρμα αναζήτησης

Κάνει και το θύμα τώρα ο Τζιωνής

Προσφεύγει στο Ανώτατο ισχυριζόμενος ότι παραβιάστηκαν ανθρώπινα δικαιώματά του [...]

Read More...

Ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση του άγριου φόνου του ζεύγους Χατζηγεωργίου, Λοΐζος Τζιωνής, μέχρι σήμερα έχει μετέλθει όλα τα μέσα, είτε για να αποπροσανατολίσει τις έρευνες είτε για να καθυστερήσει την απονομή δικαιοσύνης. Αυτή τη φορά προσφεύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι έχουν παραβιαστεί ανθρώπινα δικαιώματά του. Ωστόσο, επειδή δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για πρόσληψη δικηγόρου, έχει υποβάλει αίτημα νομικής αρωγής. Για τον λόγο αυτό χθες μεταφέρθηκε με ισχυρή αστυνομική συνοδεία στο Ανώτατο Δικαστήριο προκειμένου να εξεταστεί το αίτημά του. Ο δικηγόρος του στο Κακουργιοδικείο Ανδρέας Αναστασίου εξέφρασε την ετοιμότητά του να εκπροσωπήσει τον Τζιωνή και στο Ανώτατο, αν τελικά του παρασχεθεί νομική αρωγή.

Η δικαστής Δέσπω Μιχαηλίδου κατέστησε σαφές στον κ. Αναστασίου ότι δεν μπορεί να εκπροσωπεί τον Τζιωνή μέχρι να αποφασιστεί το θέμα της νομικής αρωγής και μέχρι ο κατηγορούμενος να τον διορίσει δικηγόρο του για σκοπούς της προσφυγής στο Ανώτατο. Ο Τζιωνής θέλει να καταθέσει αίτημα για διάταγμα certiorari ισχυριζόμενος ότι δεν τυγχάνει δίκαιης δίκης, ενώ έχει παραβιαστεί και το τεκμήριο της αθωότητάς του.
Η Γενική Εισαγγελία έχει εκφράσει αδυναμία τοποθέτησης επί του αιτήματος του Λ. Τζιωνή καθώς μέχρι τώρα έχει κάνει δύο ίδια αιτήματα τα οποία δεν είναι σαφή.

Επίσης, η δικαστής Δέσπω Μιχαηλίδου χαρακτήρισε την αίτηση του Τζιωνή αόριστη και ασαφή και τον κάλεσε να συγκεκριμενοποιήσει τους λόγους για τους οποίους ο ίδιος θεωρεί ότι παραβιάστηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματά του, ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο παροχής νομικής αρωγής. Του δόθηκε χρόνος μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, ώστε να παρουσιάσει με σαφήνεια τις θέσεις του για παραβίαση των δικαιωμάτων του.

Send this to a friend