Φόρμα αναζήτησης

Και η Σκεύη Κουκουμά στα πρόσωπα με ΜΕΔ

Ακόμα ένα όνομα εν ενεργεία βουλευτή – εκτός από τον βουλευτή του ΔΗΚΟ και Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου, Ζαχαρία Κουλία  – η οποία είχε μη εξυπηρετούμενο δάνειο (ΜΕΔ) , αποκάλυψε  στο δελτίο ειδήσεων ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΙΓΜΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κυριάκου Πενηνταέξ, πρόκειται για τη βουλευτή του ΑΚΕΛ, Σκεύη Κουκουμά, η οποία μαζί με άλλα τρία στενά συγγενικά της πρόσωπα κληρονόμησαν από τον αποθανόντα πατέρα τους και για χρόνια μέλος της Επιτροπείας της ΣΠΕ Αυγόρου δάνεια, τα οποία κατά τον Ιανουάριο του 2018 ανέρχονταν στα 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως διαπιστώνεται από έγγραφα τα οποία επικαλείται ο δημοσιογράφος, πρόκειται για 7 δάνεια, τερματισμένα στο σύνολό τους, της τάξης των 1,2 εκατομμυρίων για τα οποία εισπράχθηκαν μόλις οι 11 χιλιάδες ευρώ.

Οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις εύλογα προκαλούν ερωτήματα, αφού οι βουλευτές συμμετείχαν  στις διαδικασίες ψήφισης νομοθετημάτων, που αφορούσαν στον τρόπο διαχείρισης και αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τις αναδιαρθρώσεις.