Φόρμα αναζήτησης

Κ.Καδής: Δεν θα κτιστούν επαύλεις στον Ακάμα (ηχητικό)

«Δεν θα κτιστούν επαύλεις στον Ακάμα» ξεκαθάρισε ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής.

Σε δηλώσεις του στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6, ο Υπουργός αναφέρθηκε στο  Σχέδιο Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Δασικού Πάρκου (ΕΔΠ) Ακάμα, τονίζοντας ότι  ο χώρος είναι δασική γη οπόταν δεν θα ανεγερθούν επαύλεις όπως έγινε στις Θαλασσινές σπηλιές.

Σχολιάζοντας το σχέδιο ανέφερε  ότι «προχωρά κανονικά όπως είχαμε εξαγγείλει, αυτή η χρονιά  είναι χρονιά προετοιμασίας, τώρα συζητούνται οι εκκρεμότητες.

Στις πλείστες περιπτώσεις βρίσκουμε κοινό έδαφος και γίνεται προετοιμασία για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, τις μικρές υποδομές, το οδικό δίκτυο κτλ»

Ο κ. Καδής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι «Φίλοι του Ακάμα» θα πρέπει να ανησυχούν  αν παραμείνει η υφιστάμενη κατάσταση ως έχει και όχι με το σχέδιο Ακάμα το οποίο βρίσκεται υπό υλοποίηση.

Πρόσθεσε ότι οι  άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι,  είναι άτομα με εμπειρία στην  ανάπτυξη Εθνικών Δασών και έχουν αναδείξει τρόπους διατήρησης της βιοποικιλότητας του χώρου που είναι ο πρώτιστος στόχος.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα απαγόρευσης των πλαστικών σακουλών, τη μονάδα αποβλήτων στο Πεντάκωμο και την περιβαλλοντική μελέτη για τα ψηλά κτήρια.

Ακούστε εδώ την παρέμβαση του Κώστα Καδή στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6: