POWERED BY

Φόρμα αναζήτησης

Ιδού η λίστα Αναστασιάδη – Ποιους πολιτογράφησε η κυβέρνηση Χριστόφια



H λίστα, με τις ύποπτες πολιτογραφήσεις της χρονικής περιόδου 2008-2012 (διακυβέρνηση Χριστόφια), η οποία διαβιβάστηκε στους πολιτικούς αρχηγούς, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, φέρει την ένδειξη «απόρρητο». Ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος δήλωσε πως αίρεται το «απόρρητο» και αν επιθυμούσε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ θα μπορούσε να δώσει το σχετικό υλικό στη δημοσιότητα, κάτι που αρνήθηκε να πράξει ο κ. Άντρος Κυπριανού ζητώντας από την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει τα έγγραφα.

Ο «Π», ο οποίος μπορεσε να εξασφαλίσει πρόσβαση στα συγκεκριμένα έγγραφα και έχοντας υπόψη τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για άρση της διαβάθμισής τους ως «απόρρητα», και αφού δόθηκε στη δημοσιότητα η επιστολή, αποκαλύπτει το περιεχόμενό τους και δη τα ονόματα. Χθες αποκαλύψαμε τα δύο ονόματα Ρώσων επενδυτών, οι αιτήσεις των οποίων προωθήθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο του Δ. Χριστόφια, από το δικηγορικό γραφείο «Νίκος Αναστασιάδης», όταν επικεφαλής του γραφείου ήταν ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τότε πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Σήμερα δίνουμε στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα (34 συνολικά) που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, μαζί με τις επισημάνσεις που έχουν γίνει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

Ένας στους τρεις με σκιές

Στην επιστολή που έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στους πολιτικούς αρχηγούς, μεταξύ άλλων αναφέρεται πως, «από τον επισυναπτόμενο πίνακα, φαίνεται ξεκάθαρα πως από σύνολο 141 αιτητών (2008-2012), το 25% (34 περιπτώσεις) όσων απέκτησαν κυπριακή υπηκοότητα, κατά την περίοδο της υποβολής της αίτησής τους, ενέπιπταν σε ομάδες πολιτών που είτε χαρακτηρίζονται ως υψηλού κινδύνου πρόσωπα (ΠΕΠ), είτε κατηγορήθηκαν, προφυλακίστηκαν, καταδικάστηκαν, είτε υπήρξαν σε διευθυντικές ομάδες εταιρειών στις οποίες επιβλήθηκαν κυρώσεις είτε διοικητικά πρόστιμα».

Κατά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «αν, με βάση τα όσα καταλογίζονται από την έρευνα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Al Jazeera, θα συμπεριλαμβάνονταν στον κατάλογο και άτομα τα οποία εκ των υστέρων εντάχθηκαν στις προαναφερθείσες κατηγορίες προσώπων, τότε το ποσοστό των αιτητών θα υπερέβαινε το 36% (17 επιπλέον περιπτώσεις)».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει στους πολιτικούς αρχηγούς πως:  α) Ουδείς μηχανισμός ελέγχου των αιτούντων (Αστυνομία Κύπρου, Iterpol και Europol) προβλεπόταν μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2011. β) Μέχρι τον Ιανουάριο του 2011, ο έλεγχος για ικανοποίηση των οικονομικών κριτηρίων διενεργείτο μόνο από το Υπουργείο Οικονομικών. Προκαλεί πάντως ενδιαφέρον ότι τα στοιχεία που συγκέντρωσε η κυβέρνηση, και διαβίβασε ο Πρόεδρος στους πολιτικούς αρχηγούς, αφορούν μόνο την περίοδο της διακυβέρνησης Χριστόφια και αφήνουν εκτός την περίοδο 2007-2008 (διακυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου). Αυτό, κατά το ΑΚΕΛ, καταδεικνύει πρόθεση εκ μέρους της κυβέρνησης να εκβιαστεί η Εζεκία Παπαϊωάννου, ώστε να περιορίσει την κριτική.

 

Κουμπαριές – Τα καλύτερα παιδιά

Στον κατάλογο με τα 34 ονόματα, πέραν των στοιχείων που προκύπτουν από την έρευνα δέουσας επιμέλειας, υπάρχουν και σημειώσεις που φαίνεται να έχουν γίνει από την κυβέρνηση και έχουν ενδιαφέρον.

 • Για παράδειγμα στην περίπτωση του Ρώσου Mikhail Kuzovlev που πολιτογραφήθηκε τον Ιούλιο του 2008, αναφέρεται πως «σύμφωνα με δημοσίευμα της Financial Mirror ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας φέρεται να έχει βαφτίσει ένα εκ των παιδιών του».
 • Για τον επίσης Ρώσο Alexey Ushamirkiy αναφέρεται πως «στον Τύπο υπάρχουν επίσης αναφορές για εμπλοκή του στο οργανωμένο έγκλημα, εμπορία ατόμων και εκβιασμούς».
 • Για τον Ουκρανό Igor Kolomoyskyy σημειώνεται πως «το 2006 κατηγορήθηκε για μια σειρά ‘εχθρικών’ εξαγορών, ως αποτέλεσμα της χρήσης βίας και εκβιαστικών μεθόδων».
 • Ο επίσης Ουκρανός Gennadiy Bogolyubov, μεταξύ άλλων, κατηγορείται πως με άλλους «μέσω κυπριακής θυγατρικής εταιρείας κατάφεραν να υπεξαιρέσουν ποσό ίσο με το 5% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της Ουκρανίας».
 • Ο Ρώσος Konstantin Grigorishin που πήρε υπηκοότητα το 2011 είχε συλληφθεί το 2002 για κατοχή ναρκωτικών και όπλου και βρίσκεται σε διεθνή λίστα καταζητουμένων για μεγάλες οικονομικές απάτες ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.
 • Ο Σύρος Rami Mahlouf που επίσης πολιτογραφήθηκε το 2011 κατηγορείται για λαθρεμπόριο, είναι ξάδελφος του Σύρου Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και διατηρεί επιχειρηματικούς δεσμους με τον άλλοτε πρωθυπουργό του Λιβάνου Νατζίμπ Μικατί.
 • Για τον πελάτη του δικηγορικού γραφείου «Νίκος Αναστασιάδης» Leonid Lebedev που πολιτογραφήθηκε το 2011 οι σημειώσεις είναι ελάχιστες. Αναφέρεται πως εκκρεμεί ποινική υπόθεση για απάτη 200 εκατ. δολαρίων και έχει τοποθετηθεί σε ρωσική λίστα καταζητουμένων «λόγω της αδυναμίας του να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου».
 • Ο Igor Makarov που πολιτογραφήθηκε το 2011 είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή σε πολιτικό σκάνδαλο στην Αυστρία και έκανε μπίζνες με την Τουρκία.

 

Οι υπόλοιποι επίσης έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με τη δικαιοσύνη, κυρίως για απάτες ή για συμμετοχή σε λίστες με κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τον ΟΗΕ, την ΕΕ, και τις ΗΠΑ. Πολλοί εξ αυτών κατείχαν πολιτικές ή πολιτειακές θέσεις και δεν θα έπρεπε να πολιτογραφηθούν, ως Πολιτικώς Εκτεθειμένα Πρόσωπα (ΠΕΠ).

 

 

 

Ο πλήρης κατάλογος των 34 του 2008-2012

Η επιστολή που δόθηκε από τον Πρόεδρο στους πολιτικούς αρχηγούς αναφέρεται ως σημείωμα με θέμα: «Επισημάνσεις Πολιτογραφήσεων Περιόδου 2008-2012, όπως προέκυψαν από τον έλεγχο δέουσας επιμέλειας διεθνούς οίκου αξιολόγησης».

Ακολουθεί ο ονομαστικός κατάλογος στον οποίο ο «Π» δεν έχει κάνει καμία απολύτως παρέμβαση δημοσιεύοντας το περιεχόμενο όπως ακριβώς έχει καταγραφεί:

 

 1. Mikhail KUZOVLEV

Ημερομηνία Απόφασης: 9/7/2008. Αριθμός Απόφασης: Υπηκοότητα: Ρωσική Ημερομηνία και χώρα γεννήσεως: 08.08.1966, Ρωσία

Στοιχεία από World – Check για τον/την αιτούντα/αιτούσα: ΠΕΠ – Εθνική Κυβέρνηση

Μέλος του Διαχειριστικού Συμβουλίου (Board of Directors) της Vnesheconombank (SOE) (οντότητα που υπόκειται σε κυρώσεις) (Ιούνιος 2018 -).

Πρώτος Αντιπρόεδρος της Vnesheconombank (SOE) (οντότητα που υπόκειται σε κυρώσεις) (Ιούνιος 2018 -). Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Dom RF (SOE) (Σεπ 2015 – Φεβ 2018). Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Dom RF (Σεπ 2015 – Φεβ 2018). Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Sotsinvestbank (SOE) (Φεβ 2016 – 2018).

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κρατικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (SOE) (Οκτ 2011 -). Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ρωσικής Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών (Φεβ 2012 -). Αντιπρόεδρος της Ρωσικής Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών (Φεβ 2012 -).

Μέλος Ελεγκτικής Επιτροπής της Εταιρείας Rosrieft Oil Company (SOE), (οντότητα που υπόκειται σε κυρώσεις), (2013-). Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Poydem (Map 2016 – Δεκ 2016). Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Poydem (Map 2016 – Δεκ 2016).

Μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής της Ανώνυμης Εταιρείας Gazprom (SOE), (οντότητα που υπόκειται σε κυρώσεις), (2013-).

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της RCB Bank Ltd (SOE) (2008 – 2014). Πρόεδρος της Τράπεζας της Μόσχας (SOE) (Αυγ 2011 – Ιούνιος 2015).

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Μόσχας (SOE) (Αυγ 2011 – Ιούνιος 2015).

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της VTB Leasing Open Josse-Stock Company (SOE) (Ιούνιος 2010 – Απρ 2013).

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Rosneft (2012-2013).

Πρώτος Αναπληρωτής Πρόεδρος της VTB Bank ΟΑΟ (SOE) (2008-2011).

Πρώτος Αναπληρωτής Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της VTB Bank ΟΑΟ (SOE) (2008-2011).

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της SG MSK, AO (SOE) (οντότητα που υπόκειται σε κυρώσεις) (Ιούν 2011 – Ιούν 2013).

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Ασφαλιστικού Ομίλου (SOE) (Ιούνιος 2011 – Ιούνιος 2013).

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Ρωσικών Σιδηροδρόμων (SOE) (2010-2012).

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (SOE) (Δεκ 2014 – Ιούνιος 2017).

 

Τον Φεβρουάριο του 2008 και σύμφωνα με την έκθεση της Guardian, κατηγορήθηκε για εμπλοκή του σε σκάνδαλο ακάλυπτων δανείων αξίας πέραν του 1 δισ. δολαρίων. Το όνομά του εμφανίζεται στα Panama Papers, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της Financial Mirror ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας φέρεται να έχει βαφτίσει ένα εκ των παιδιών του.

 

 1. Alexey USHAMIRSKIY

Ημερομηνία Απόφασης: 23/3/2009. Αριθμός Απόφασης: 68.559. Υπηκοότητα: Ρωσική Ημερομηνία και χώρα γεννήσεως: 27.8.1963, Ρωσία.

Στοιχεία από World – Check για τον/την αιτούντα/αιτούσα: ΠΕΠ ~ Εθνική Κυβέρνηση

Βουλευτής του Περιφερειακού Κοινοβουλίου της Σαμάρας (Map 2007 – 2016).

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της GruppaKompaniy Vid ΟΟΟ (αναφέρεται Σεπ 2019).

Έμμεσος ιδιοκτήτης της GruppaKompaniy Vid ΟΟΟ (αναφέρεται Σεπ 2019). Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Σαμάρας (2004-2006). Μέλος της EdinayaRossiya (Απρ 2004 -). Αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ):631500819268.

 

Δημοσιεύματα τον Ιανουάριο του 2013 τον έφεραν να εκκρεμεί εις βάρος του ποινική υπόθεση ως ιδιοκτήτης εταιρείας, η οποία φέρεται να έλαβε χρήματα για έργα που δεν εκτελέστηκαν ποτέ. Τον Αύγουστο του 2016 κατηγορήθηκε για δωροδοκίες που είχαν ως αποτέλεσμα την αγορά μεγάλων εκτάσεων γης στο 5% της εκτιμώμενης αξίας. Στον Τύπο υπάρχουν επίσης αναφορές για εμπλοκή του στο οργανωμένο έγκλημα, εμπορία ατόμων και εκβιασμούς.

 

 1. Igor KOLOMOYSKYY

Ημερομηνία Απόφασης: 3/6/2010. Αριθμός Απόφασης: 70.476. Υπηκοότητα: Ουκρανική Ημερομηνία και χώρα γεννήσεως: 13.2.1963, Ουκρανία

Στοιχεία από World – Check για τον/την αιτούντα/αιτούσα: ΠΕΠ – Εθνική Κυβέρνηση Μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ukrnafta (SOE) (2003 – Μάιος 2017). Κυβερνήτης της περιφέρειας Dnipropetrovsk (Map 2014 – Map 2015).

Πραγματικός δικαιούχος (beneficial owner) της Kryvbaszalizrudkom (αναφέρθηκε 2015 -).

Μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου και μέτοχος (49,99%) της PrivatBank (SOE) (αναφέρθηκε Αύγουστος 2015 – Δεκ 2016). Μέτοχος (49,80%) της Fransiano Investments Ltd (αναφέρεται Αύγουστος 2015 -).

Έμμεσος μέτοχος της JKX Oil & Gas pic (αναφέρεται Απρίλιος του 2015 -).

Μέτοχος (59,1%) της Eclairs Group Ltd (αναφέρεται Map 2015 -).

Συνιδιοκτήτης της τραπεζικής βιομηχανικής κοινοπραξίας του Ομίλου Privat.

Διευθυντής της Central European Media Enterprises Ltd (CETV) (Αυγ 2007 -).

Συνιδρυτής και Διευθυντής της Sentosa Ltd (1991-).

Συνιδιοκτήτης του εργοστασίου Nikopol Ferroalloy (αναφέρεται το 2007).

Αντιπρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ουκρανίας.

Πολλαπλή υπηκοότητα: Ουκρανία, Ισραήλ (1995 -) και Κύπρος.

Iryna Kolomoyska (σύζυγος). Anzhelika Kolomoyska (κόρη). Hryhoriy Kolomoyskyy (γιος). Oleg Bokoyev (γαμπρός). Hennadiy Boholyubov (ΠΕΠ) (επιχειρηματικός εταίρος). Viktor Pinchuk (επιχειρηματικός εταίρος). Ihor Palytsia (ΠΕΠ) (επιχειρηματικός εταίρος). Vadym Shulman (επιχειρηματικός εταίρος). Oleksii Martynov (επιχειρηματικός εταίρος).

 

Σεπ 2014 – Τα περιουσιακά του στοιχεία στη Μόσχα κατασχέθηκαν στο πλαίσιο έρευνας από τις ρωσικές αρχές για φερόμενη συμμετοχή του σε δολοφονίες, χρήση απαγορευμένων μέσων και μεθόδων πολέμου, παρεμπόδιση δημοσιογράφων από την επαγγελματική τους δραστηριότητα και απαγωγή. Απέρριψε τους ισχυρισμούς.

Αύγουστος 2015 – Ύποπτος για κατάχρηση UAH19b της αναχρηματοδότησης NBU (κεφάλαια του ΔΝΤ). Απέρριψε τους ισχυρισμούς.

 

Δεκέμβριος 2017 – Δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων σε όλο τον κόσμο μετά από απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου για φερόμενη υπεξαίρεση των κεφαλαίων της PrivatBank (USD2.5b).

Φεβρουάριος 2019 – Πολλαπλά περιουσιακά στοιχεία που φέρεται να κατασχέθηκαν από το Περιφερειακό Δικαστήριο Pecherskyj του Κιέβου. Προσέφυγε στο Οικονομικό Δικαστήριο του Κιέβου.

 

Το 2006 κατηγορήθηκε για μια σειρά «εχθρικών» εξαγορών, ως αποτέλεσμα της χρήσης βίας και 4 εκβιαστικών μεθόδων. Το 2008 δικαστήριο των ΗΠΑ χαρακτήρισε ως αναξιόπιστη την κατάθεσή του σε μια σειρά δικαστικών υποθέσεων, ως συνιδιοκτήτη της Privat Group. Από το 2013, εκκρεμούν εις βάρος του ποινικές υποθέσεις σε δικαστήριο του Λονδίνου.

 

 1. Irina KOLOMOISKA (σύζυγος του ανωτέρω, αριθμός 3)

Ημερομηνία Απόφασης: 3/6/2010. Αριθμός Απόφασης: 70.476. Υπηκοότητα: Ουκρανική Ημερομηνία και χώρα γεννήσεως: 1.6.1964, Ουκρανία

Στοιχεία από World – Check για τον/την αιτούντα/αιτούσα:

ΠΕΠ – Εθνική Κυβέρνηση.

Από το 2015 δεν βρέθηκαν οποιεσδήποτε περαιτέρω πληροφορίες. Ταυτοποίηση:

Igor Kolomoyskyy (ΠΕΠ) (σύζυγος). Anzhelika Kolomoyska (κόρη). Hryhoriy Kolomoyskyy (γιος).

 

 1. Anzhelika KOLOMOISKA (θυγατέρα του ανωτέρω, αριθμός 3)

Ημερομηνία Απόφασης: 3/6/2010. Αριθμός Απόφασης: —. Υπηκοότητα: Ουκρανική

Ημερομηνία και χώρα γεννήσεως: 10.3.1985, Ουκρανία Στοιχεία από World – Check για τον/την αιτούντα/αιτούσα:

ΠΕΠ – Εθνική Κυβέρνηση.

Από το 2015 δεν βρέθηκαν οποιεσδήποτε περαιτέρω πληροφορίες. Ταυτοποίηση:

Igor Kolomoyskyy (ΠΕΠ) (πατέρας). Irina Kolomoyska (κόρη). Hryhoriy Kolomoyskyy (αδελφός). Οleg Bokoyev (σύζυγος)

 

 1. Gennadiy BOGOLYUBOV

Ημερομηνία Απόφασης: 3/6/2010. Αριθμός Απόφασης: 70.477. Υπηκοότητα: Ουκρανική Ημερομηνία και χώρα γεννήσεως: 20.1.1962, Ουκρανία

Στοιχεία από World – Check για τον/την αιτούντα/αιτούσα: ΠΕΠ – Εθνική Κυβέρνηση

Μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ukrnafta (SOE) (2003 – Μάιος 2017).

Ιδρυτής του πολιτιστικού και επιχειρηματικού κέντρου, Menorah (αναφέρθηκε Δεκ 2016 -).

Μέτοχος της JKX Oil & Gas pic (αναφέρεται Απρίλιος 2015 -).

Μέτοχος στο Eclairs Group Ltd (40,9%) (αναφέρεται Map 2015 -).

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Evraz Group SA και της Moscomprivatbank (αναφέρεται Απρίλιος 2013). Ιδρυτής του διεθνούς ειδησεογραφικού δικτύου, Jewish News One (Σεπ 2011 -).

Ιδιοκτήτης πολλαπλών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Palmary Enterprises Ltd (100%) (αναφέρθηκε το 2009 -), Μοναδικός ιδιοκτήτης της Fayver Properties Inc (Μπελίζ) (αναφέρεται Μάρτιος 2009 -). Πρόεδρος του Διεθνούς Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Μπογκολιούμποφ. Κάτοχος πολλαπλής ιθαγένειας: Ουκρανία, Κύπρος, Ισραήλ, Ηνωμένο Βασίλειο.

Dmytro Chernyavskyy (γαμπρός). Serhiy Tihipko (ΠΕΠ) (επιχειρηματικός εταίρος). Ihor Kolomoyskyy (ΠΕΠ) (επιχειρηματικός εταίρος). Vadym Shulman (πρώην επιχειρηματικός εταίρος). Oleksii Martynov (επιχειρηματικός εταίρος). Κατερίνα Μποριούμποβα (κόρη). Βαντίμ Ραμπινοβιτς (ΠΕΠ) (στενός συνεργάτης). Παντρεμένος. Έχει 1 γιο.

Δεκέμβριος 2017 – απόφαση παγκόσμιας δέσμευσης των περιουσιακών του στοιχείων από το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου για φερόμενη υπεξαίρεση των κεφαλαίων της PrivatBank (USD2.5b).

Νοέμβριος 2018 – Υπόκειται σε ειδικά οικονομικά μέτρα (special economic measures) σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 592 της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

 

Εναντίον του εκκρεμεί μαζική προσφυγή ύψους 5,5 δισ. ευρώ από την Privat Bank για κεφάλαια που υπεξαιρέθηκαν και σχετίζονται με τραπεζικά ιδρύματα στην Κύπρο. Το 2016 κατηγορήθηκε μαζί με άλλα διευθυντικά στελέχη της Privat Bank για διαφθορά, υπεξαίρεση και δωροδοκίες. Γεγονός που ανάγκασε την Ουκρανική Κυβέρνηση τον Δεκέμβριο του 2016 να εθνικοποιήσει την τράπεζα. Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες αναφέρουν πως μέσω κυπριακής θυγατρικής εταιρείας κατάφεραν να υπεξαιρέσουν ποσό ίσο με το 5% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της Ουκρανίας ή ποσό 5,5 δισ. δολαρίων. Επίσης, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ τον έχει κατηγορήσει για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος μέσω της εν λόγω κυπριακής θυγατρικής εταιρείας. Το όνομά του βρέθηκε σε αναφορές της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης OCCRP για προσπάθεια ξεπλύματος μεγάλων ποσών στις ΗΠΑ.

 

 1. Konstantin GRIGORISHIN

Ημερομηνία Απόφασης: 4/1/2011. Αριθμός Απόφασης: 71.596. Υπηκοότητα: Ρωσική Ημερομηνία και χώρα γεννήσεως: 16.11.1965, Ρωσία Στοιχεία από World – Check για τον/την αιτούντα/αιτούσα:

Έμμεσος μέτοχος (15,34%) Turboatom (SOE) (αναφέρεται Μάιος 2017 -).

Ιδιοκτήτης της Energy Standard Group SA, Svarog Asset Management, Zaporozhdransformator (75%) (Οκτ 2016). Πλειοψηφικός μέτοχος της PJSC Sumy NPO (Μάιο του 2016). Πραγματικός δικαιούχος της ΡΙΚ Sozidanie LLC (αναφέρεται 2009-2010). Διπλή υπηκοότητα: Ουκρανία (Μάιος 2016) και Κύπρος.

Απρ 2016 – καταζητείται με την υποψία της φοροδιαφυγής (RUB674.93m) (2009-2010). Περιουσιακά στοιχεία που κατασχέθηκαν με εντολή του περιφερειακού δικαστηρίου Basmannyy της Μόσχας. Συνελήφθη ερήμην.

Μάιος 2016 – σύλληψη ερήμην μετά από απόφαση που επικυρώθηκε από το δικαστήριο της Μόσχας.

Νοέμβριος 2018 – Υπόκειται σε ειδικά οικονομικά μέτρα (special economic measures) σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 592 της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

 

Στις 12 Οκτωβρίου 2002 συνελήφθη από τις Ουκρανικές Αρχές και του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για παράνομη κατοχή όπλου και ναρκωτικών ουσιών. Το 2008 η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας της Ουκρανίας απαγόρευσε την είσοδό του στη χώρα λόγω της συμμετοχής του στις οργανωμένες επιθέσεις που δέχτηκαν οι επιχειρήσεις Turbo Atom. To 2009 οι Ρωσικές Αρχές κατέληξαν μετά από έρευνα που διεξήγαγαν πως όφειλε στο κράτος λόγω φοροδιαφυγής ποσό ύψους 14,7 δισ. δολαρίων. Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος είχε συμπεριληφθεί στη διεθνή λίστα καταζητούμενων, ενώ οι αρχές στη Ρωσία προχώρησαν σε δήμευση και ακολούθως ανάκτηση των περιουσιακών του στοιχείων με σκοπό την αποπληρωμή χρέους προς το ρωσικό δημόσιο.

 

 1. Rami MAHLOUF

Ημερομηνία Απόφασης: 4/1/2011. Αριθμός Απόφασης: 71.595. Υπηκοότητα: Συριακή Ημερομηνία και χώρα γεννήσεως: 10/07/1969, Συρία Στοιχεία από World – Check για τον/την αιτούντα/αιτούσα:

ΑΠΟΣΤΕΡΗΣΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ!

Πρώην άμεσος ιδιοκτήτης της Syria Duty Free Ltd (- Ιούνιος 2011). Πρώην έμμεσος ιδιοκτήτης του Ramak (- Ιούνιος 2011).

Φερόταν να εμπλέκεται σε λαθρεμπόριο μέσω της διαχείρισης της ζώνης ελεύθερου εμπορίου στη Δαμασκό. Μέτοχος της Seadale International Corporation, Dorling International Limited (αναφέρεται Απρίλιος 2016). Πληρεξούσιος της Poller Investments Inc, Lorie Limited (αναφέρεται Σεπ 2016). Διευθυντής της Cara Corporation (αναφέρθηκε Σεπ 2016). Μπασάρ Αλ Άσαντ (ΠΕΠ), (ξάδελφος).

Αναφέρθηκαν επιχειρηματικοί δεσμοί με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικατί. Τον Φεβρουάριο του 2008, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τον ΕΟ 13460, τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχονται υπό αμερικανική δικαιοδοσία υπόκεινται σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και οι πολίτες των ΗΠΑ απαγορεύεται να ασκούν επιχειρηματικές δραστηριότητες ή συναλλαγές με την Makhluf.

Κυρώσεις από Καναδά – CANSEMSYR

Καναδικά Ειδικά Οικονομικά Μέτρα – Συρία (Μάιος 2011 – προσθήκη).

Κυρώσεις από Αυστραλία – RBA (Ιούνιος 2011 – προσθήκη Map 2012 – μεταφέρθηκε στον ενοποιημένο κατάλογο DFAT). Κυρώσεις από Ελβετία – SEC Ο

SSID: 200-11672 (Μάιος 2011 – προσθήκη. Ιούνιος 2018 – τροποποιήθηκε).

Κυρώσεις από ΗΠΑ – OFAC, SDN Ref Αριθ 10725 – ΣΥΡΙΑ (Φεβ 2008 – προσθήκη).

Κυρώσεις από EE, EE 442/2011. 2011/273/ΚΕΠΠΑ (Μάιος 2011 ~ προσθήκη, Μάιος 2018 – τροποποιήθηκε)

Κυρώσεις από Αυστραλία – DFAT-AS

No 2263,a,b,c (Ιούνιος 2011 – προσθήκη. Φεβ 2018 – τροποποιήθηκε).

Κυρώσεις από Ηνωμένο Βασίλειο – UKHMT

Μάιος 2011 – προσθήκη. Ιούλιος 2018 – τροποποιήθηκε

 

 1. Razan OTHMAN (σύζυγος του ανωτέρω, αριθμός 8)

Ημερομηνία Απόφασης: 4/1/2011. Αριθμός Απόφασης: 71.595. Υπηκοότητα: Συριακή Ημερομηνία και χώρα γεννήσεως: 10/07/1969, Συρία Στοιχεία από World – Check για τον/την αιτούντα/αιτούσα:

ΑΠΟΣΤΕΡΗΣΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ λόγω συζύγου

 

 1. Leonid Lebedev

Ημερομηνία Απόφασης: 8/3/2011. Αριθμός Απόφασης:71.828. Υπηκοότητα: Ρωσική

Ημερομηνία και χώρα γεννήσεως: 2.5.1956, Ρωσία

Στοιχεία από World – Check για τον/την αιτούντα/αιτούσα: ΠΕΠ – Εθνική Κυβέρνηση

Μέλος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης ως εκπρόσωπος του Κρατικού Συμβουλίου της Δημοκρατίας της Chuvashia (Σεπτ 2002 – Οκτ 2011) και (Δεκ 2011 – Απρ 2015).

Ιούλιος 2016 – Έναρξη ποινικής υπόθεσης με κατηγορίες ότι αδυνατούσε να τεκμηριώσει ότι δεν έχει διπλή υπηκοότητα.

Σεπτέμβριος 2016 – Έναρξη ποινικής υπόθεσης με την κατηγορία της απάτης (220 εκατομμύρια δολάρια) σχετιζόμενα με το TGK-2 Fund. Τοποθετημένος στη ρωσική λίστα καταζητούμενων λόγω της αδυναμίας του να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου.

 

 1. Yan ABRAMOV

Ημερομηνία Απόφασης: 8/3/2011. Αριθμός Απόφασης:71.829. Υπηκοότητα: Ρωσική Ημερομηνία και χώρα γεννήσεως: 4.12.1977, Αζερμπαϊτζάν Στοιχεία από World – Check για τον/την αιτούντα/αιτούσα: Μέτοχος (50%) του TAT-Plaza (Απρ 2018 -). Μέτοχος (25%) του Richland Plaza (Απρ 2018 -). Ιδιοκτήτης (100%) του εργοστασίου εργαλειομηχανών IMC (Δεκ 2015 -). Μέτοχος (20%) NovyeOruzheinyeTekhnologii (αναφέρεται Δεκ 2009 -).

Ralif Safin (ΠΕΠ) (πεθερός). Raziya Safina (πεθερά). Alsu Abramova Safina Abramova (κόρη). Mikeila Abramova (κόρη). Αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ): 501306043409.

Το 2008 κατηγορήθηκε για λαθρεμπόριο ύψους 2 δισ. ρουβλίων, τα οποία και διασκορπίστηκαν σε διάφορες εταιρείες, μία εκ των οποίων διευθύνεται από τον Yan.

 

 1. Anton BELOBRAGIN

Ημερομηνία Απόφασης: 29/4/2011. Αριθμός Απόφασης:—. Υπηκοότητα: Ρωσική Ημερομηνία και χώρα γεννήσεως: 7.8.1969, Ρωσία

Στοιχεία από World – Check για τον/την αιτούντα/αιτούσα: ΠΕΠ – Εθνική Κυβέρνηση Βουλευτής του Περιφερειακού Κοινοβουλίου της Tula (Οκτ. 2009 -). Μέλος της Επιτροπής για Οικονομική Πολιτική, Ακίνητη Περιουσία και Κτηματολογίου. Μέλος της Spravedlivaya Rossia-Rodina, Pensionery Zhizn.

 

 1. Igor SHATALOV (σύζυγος)

Ημερομηνία Απόφασης: 29/6/2011. Αριθμός Απόφασης: 72.243. Υπηκοότητα: Ρωσική Ημερομηνία και χώρα γεννήσεως: 18.5.1963, Ρωσία

Στοιχεία από World – Check για τον/την αιτούντα/αιτούσα: ΠΕΠ – Εθνική Κυβέρνηση Αναπληρωτής Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Gazprom Invest Yug (SOE) (2013 -). Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της TGK-1 (SOE) (Ιούνιος 2016 -).Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Vnipigazdobycha (SOE) (Ιούνιος 2016 -).

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Giprospetsgaz (SOE) (Ιούνιος 2016 -).

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Gazprom Armenia (SOE) (αναφέρεται Ιούνιο 2014 -2018).

Μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Gazprom Transgaz Λευκορωσία (SOE) (αναφέρεται Ιαν 2012 -).

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Gazprom Gazoraspredelenie (SOE) (αναφέρεται Σεπ 2011 -).

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Belgazprombank (SOE) (Map 2010 -).

Πρώτος Αναπληρωτής Προϊστάμενος Τμήματος Χρηματοοικονομικών και Οικονομικών της Ανώνυμης Εταιρείας Gazprom (SOE) (οντότητα που υπόκειται σε κυρώσεις) (2015 -).

Αναπληρωτής Προϊστάμενος Τμήματος Χρηματοοικονομικών και Οικονομικών της Gazprom (SOE) (οντότητα που υπόκειται σε κυρώσεις) (2004 – 2015).

Natalia Daragan (σύζυγος). Mariia Shatalova (κόρη). Aleksandra Shatalova (κόρη). Nikita Shatalov (γιος).

 

 1. Igor MAKAROV

Ημερομηνία Απόφασης: 14/7/2011. Αριθμός Απόφασης: 72.318. Υπηκοότητα: Ρωσική Ημερομηνία και χώρα γεννήσεως: 15.4.1962, Ρωσία

Στοιχεία από World – Check για τον/την αιτούντα/αιτούσα: ΠΕΓΊ – Εθνική Κυβέρνηση Επίτιμος Πρόξενος της Λευκορωσίας στη Μόσχα (Δεκ 2005 -).

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Ρωσικών Ιπποδρομιών (SOE) (αναφέρεται Απρίλιος 2012 – Μάρτιος 2014).

Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας (UCI) (2011-).

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Novikombank (SOE) (αναφέρεται 2009-2013).

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Rosneftegaz (SOE) (Δεκ 2011 – Ιούνιος 2013).

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΚ Transneft ΟΑΟ (SOE) (Ιούνιος 2012 – Ιούνιος 2013).

Πρόεδρος του Διεθνούς Ομίλου Εταιρειών ARETI (πρώην Διεθνής Όμιλος Εταιρειών ITERA) (1992-).

Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (2010 -).

Αναπληρωτής Πρόεδρος του Διαχειριστικού Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (2008-).

Το 2017 κατηγορήθηκε για συμμετοχή στο σκάνδαλο απόπειρας της δεξιάς κυβέρνησης συνασπισμού της Αυστρίας, ενώ το όνομά του συνδέθηκε με εταιρείες που έλαβαν εκατομμύρια δολάρια συμβολαίων από την τουρκική κυβέρνηση. Οι εταιρείες φέρεται να ήταν εγγεγραμμένες σε Μεγάλη Βρετανία, Κύπρο και Σιγκαπούρη.

 

 1. Grigory BEREZKIN

Ημερομηνία Απόφασης: 8/8/2011. Αριθμός Απόφασης: Υπηκοότητα: Ρωσική Ημερομηνία και χώρα γεννήσεως: 9.8.1966, Ρωσία

Στοιχεία από World – Check για τον/την αιτούντα/αιτούσα: ΠΕΠ – Εθνική Κυβέρνηση Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Ρωσικών Σιδηροδρόμων (SOE) (2010-). Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της SG-Trans (SOE) (2008-2011).

Μέτοχος (80%) των Rusintekh, Forstora, Nidgard, Kroslld και Gammafinans (αναφέρεται τον Μάιο του 2018). Ιδρυτής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου ESN (2006-).

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Inter RAO UES (SOE) (οντότητα που έχει υποστεί κυρώσεις) (2004-2007).

Μέλος του Διαχειριστικού Συμβουλίου της Υπηρεσίας του Προεδρείου της Ρωσικής Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών (2012-). Μέτοχος της Energopromsbyt (SOE) (αναφέρεται το 2012).

Μέτοχος της Rusenergosbyt (αναφέρεται το 2012).

Yelena Berezkina (σύζυγος). Anna Berezkina (κόρη). Sofiya Berezkina (κόρη). Arina Berezkina (κόρη). Olga Berezkina (αδελφή). Mikhail Verozub (συνεργάτης).

 

 1. Elena BEREZKINA (σύζυγος του ανωτέρω, αριθμός 15)

Ημερομηνία Απόφασης: 5/1/2012. Αριθμός Απόφασης: 73.046. Υπηκοότητα: Ρωσική Ημερομηνία και χώρα γεννήσεως: 22.1.1967, Καζακστάν Στοιχεία από World – Check για τον/την αιτούντα/αιτούσα:

Πρόεδρος και ιδιοκτήτρια του Μη Κερδοσκοπικού Ιδρύματος Elena Berezkina για την Υποστήριξη των Εικαστικών Τεχνών ERA (2006 – Map 2019). Ιδιοκτήτρια της Γκαλερί Τέχνης Liniya (αναφέρεται Ιούνιος 2003)

 

 1. Alexander Frolov

Ημερομηνία Απόφασης: 14/12/2011. Αριθμός Απόφασης: 72.977. Υπηκοότητα: Ρωσική Ημερομηνία και χώρα γεννήσεως: 17.5.1964, Ρωσία Στοιχεία από World – Check για τον/την αιτούντα/αιτούσα:

Σεπτ 2011 – πλήρωσε διοικητικό πρόστιμο 7.500 δολαρίων Σιγκαπούρης από τη Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης για την μη ενημέρωση του Χρηματιστηρίου της Σιγκαπούρης και της Delong Holdings Ltd για αλλαγές στο μετοχολόγιο της εταιρείας.

Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ): 771406204811

Alexandr Katunin (ΠΕΠ), (επιχειρηματικός συνέταιρος). Roman Abramovich (επιχειρηματικός συνέταιρος).

 

 1. Olena GAIDUK

Ημερομηνία Απόφασης: 14/12/2011. Αριθμός Απόφασης: 72.978. Υπηκοότητα: Ουκρανική Ημερομηνία και χώρα γεννήσεως: 9.4.1962, Ουκρανία

Στοιχεία από World – Check για τον/την αιτούντα/αιτούσα: ΠΕΠ – Εθνική Κυβέρνηση – Στενός Συνεργάτης

Πραγματικός δικαιούχος της Avonwick Holdings Limited (αναφέρεται Νοέμβριος 2014 -).

Μέτοχος της Namakwa Diamonds (10,6%) (lav 2013 -).

Μέλος του εποπτικού συμβουλίου του DonetskiBudproekt (- Απρ 2012).

Μέτοχος (92%) της Vizavi Invest (αναφέρεται το 2008).

Eduard Prutnik (ΠΕΠ) (συνεργάτης επιχειρήσεων). Vitaliy Hayduk (ΠΕΠ), (σύζυγος).

 

 1. Vitaliy GAYDUK (σύζυγος της ανωτέρω, αριθμός 18)

Ημερομηνία Απόφασης: 30/1/2014. Αριθμός Απόφασης: -. Υπηκοότητα: Ουκρανική Ημερομηνία και χώρα γεννήσεως: 19.7.1957, Ουκρανία

Στοιχεία από World – Check για τον/την αιτούντα/αιτούσα: ΠΕΠ – Εθνική Κυβέρνηση – Στενός Συνεργάτης Επικεφαλής της ομάδας συμβούλων του πρωθυπουργού (Φεβ 2008 – Map 2010). Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Κυβέρνησης (Νοέμβριος 2002 – Δεκέμβριος 2003). Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας (Οκτ 2006 – Μάιος 2007) Συνιδιοκτήτης της All.Biz (αναφέρεται το 2013).

Ταυτότητα: Yuliya Tymoshenko (στενός συνεργάτης). Taruta Serhiy (ΠΕΠ), (συνεργάτης). Mkrtchan Oleh (ΠΕΠ), (συνεργάτης). Olena Hayduk (ΠΕΠ), (σύζυγος). Denys Hayduk (γιος). Έχει 1 κόρη.

 

 1. Alexander BONDARENKO

Ημερομηνία Απόφασης: 16/5/2012. Αριθμός Απόφασης: 73.552 Υπηκοότητα: Ρωσική Ημερομηνία και χώρα γεννήσεως: 8.10.1972, Ουκρανία Στοιχεία από World – Check για τον/την αιτούντα/αιτούσα: ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΝΑΚΛΗΣΗ (ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ 29)

Μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της EvrofinanceMosnarbank (SOE) (Ιούνιος 2013 – Ιούλιος 2014). Πρόεδρος της Επιτροπής Επενδύσεων της RNG (2014-).

Πρώτος Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Evrofinance Mosnarbank (SOE) (2000 -2014).

Συνέταιρος στο δικηγορικό γραφείο Wragge Lawrence Graham CIS LLP (2009-2016). Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Taas-YuryakhNeftegadobycha (2008-2013). Κατοικεί εκτός Ρωσίας.

Μάιος 2019 – Τέθηκε σε κατάλογο καταζητούμενων με την υποψία της απάτης (RUB490m) από το 2011.

Ιούλιος 2019 – Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε ερήμην από το Στρατιωτικό Δικαστήριο της Φρουράς της Μόσχας με την κατηγορία της συνενοχής σε απάτη (RUB490m) Άσκησε έφεση.

 

 1. Olga TULIAKOVA (σύζυγος του ανωτέρω, αριθμός 20)

Ημερομηνία Απόφασης: 1/10/2012. Αριθμός Απόφασης: 74.053. Υπηκοότητα: Ρωσική Ημερομηνία και χώρα γεννήσεως: 24.4.1972, Ρωσία Στοιχεία από World – Check για τον/την αιτούντα/αιτούσα: ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΝΑΚΛΗΣΗ

 

 1. Vladimir STOLYARENKO

Ημερομηνία Απόφασης: 16/5/2012. Αριθμός Απόφασης: 73.551. Υπηκοότητα: Ρωσική Ημερομηνία και χώρα γεννήσεως: 26.2.1961, Ρωσία Στοιχεία από World – Check για τον/την αιτούντα/αιτούσα: ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΝΑΚΛΗΣΗ (ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ 29)

Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Evrofinance Mosnarbank (SOE) (Ιούνιος 2012 – Ιούνιος 2014).

Πρώην Μέτοχος (50%) της Severnaya Korona (αναφέρεται Map 2019). Πρώην Μέτοχος της Telezhnaya 32 (σύμφωνα με τον Μάιο του 2019).

Senior Fellow στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ για τα Διεθνή Χρηματοοικονομικά Συστήματα (Οκτ 2016 -). Συνέταιρος στο γραφείο του Wragge Lawrence Graham, Μόσχα (2008-2015).

Σύμφωνα με ισχυρισμούς, ελέγχει την Yakut Energy Limited και την Finfund Limited (αναφέρεται ο Δεκέμβριος του 2014).

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Rushydro (SOE) (Ιούνιος 2013 – Ιούνιος 2014).

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ρωσικών Τραπεζών (αναφέρεται το 2013).

Καθηγητής στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Ερευνών στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών Επιστημών (2007 – 2012).

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της EvrofinanceMosnarbank (2003-2012).

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Zarubezhneft (SOE) (Ιούνιος 2012 – Σεπ 2013).

Δικαιούχος του Taas-YuryakhNeftegazodobycha (- Οκτ 2013).

Αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ): 770403692710. Κατοικεί εκτός Ρωσίας.

Μάιος 2019 – Τέθηκε σε κατάλογο καταζητούμενων με την υποψία της απάτης (RUB490m) από το 2011.

Ιούλιος 2019 – ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε ερήμην από το Στρατιωτικό Δικαστήριο της Φρουράς της Μόσχας. Άσκησε έφεση στην απόφαση του Δικαστηρίου.

 

 1. Alfiya STOLYARENKO (σύζυγος του ανωτέρω, αριθμός 22)

Ημερομηνία Απόφασης: 1/10/2012. Αριθμός Απόφασης: 74.054. Υπηκοότητα: Ρωσική Ημερομηνία και χώρα γεννήσεως: 24.2.1961, Ρωσία Εγκρίθηκε Ανάκληση

 

 1. Valeria STOLYARENKO (θυγατέρα του ανωτέρω, αριθμός 22)

Ημερομηνία Απόφασης: 9/1/2013. Αριθμός Απόφασης: 74.509. Υπηκοότητα: Ρωσική Ημερομηνία και χώρα γεννήσεως: 2.3.1987, Ρωσία Εγκρίθηκε Ανάκληση

 

 1. Igor KESAEV

Ημερομηνία Απόφασης: 25/5/2012. Αριθμός Απόφασης: 73.600 Υπηκοότητα: Ρωσική Ημερομηνία και χώρα γεννήσεως: 30.9.1966, Ρωσία Στοιχεία από World – Check για τον/την αιτούντα/αιτούσα:

Μέτοχος της Iksora (100%), FemiliOfis (100%), Globalvoentreyding Ltd (100%), FO-Menedgment (100%), F Gruppa (100%), Konsensus-P (76,1%), Yulizim (64,8%), Merkuriy Propertiz (67,08%), Merkuriy Mayning (2,78%) (αναφέρεται Σεπτέμβριος 2018 -).

Μέλος του Διαχειριστικού Συμβουλίου του Stella Art Fund (Απρ 2016 -).

Μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ράγκμπι (αναφέρεται Οκτ 2018 -). Πρόεδρος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Dixy (Ιούνιος 2016 -).

Πρόεδρος της GK Merkury και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εμπορικής Εταιρείας Megapolis (Σεπ 2016 -). Αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ): 770604683378.

Το 2002 «παγώνονται» οι καταθέσεις του από την Εισαγγελία της Γενεύης αφού εμπλέκεται στην υπόθεση Pavel Borodin.

Σεπτέμβριος 2016 – κυρώσεις (πάγωμα περιουσιακών στοιχείων, περιορισμός εμπορικών δραστηριοτήτων, απαγορεύεται η απόσυρση κεφαλαίων από την Ουκρανία, πλήρης ή μερική απαγόρευση συναλλαγών σε τίτλους, αναστολή έκδοσης αδειών και αδειών της Εθνικής Τράπεζας για επενδύσεις στο εξωτερικό) για ένα έτος από το Ουκρανικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας (UANSDC) για δραστηριότητες που δημιουργούν πραγματικές ή δυνητικές απειλές για τα εθνικά συμφέροντα, την εθνική ασφάλεια, την κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και που διευκολύνουν τις τρομοκρατικές δραστηριότητες σε σχέση με την προσάρτηση της Κριμαίας και την επιθετικότητα στο Donbass.

Μάιος 2018 – Επιβλήθηκαν κυρώσεις για 3 χρόνια από το Ουκρανικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας (UANSDC) για συμμετοχή στη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας.

 

 1. Sasha PERSOVSKY (άλλαξε όνομα, προηγουμένως ήταν Aieksandr Naumovich PETROVSKIY)

Ημερομηνία Απόφασης: 25/5/2012. Αριθμός Απόφασης: 73.603. Υπηκοότητα: Ρωσική και Αμερικάνικη Ημερομηνία και χώρα γεννήσεως: 2.9.1968, Ρωσία Στοιχεία από World – Check για τον/την αιτούντα/αιτούσα:

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Svyazinvest (SOE) (Οκτ 2011 – 2013). Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Rostelecom (SOE) (- Ιούνιος 2012).

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ρωσικής Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών (Φεβ 2009 -).

 

 1. Alexey Matveev

Ημερομηνία Απόφασης: 30/8/2012. Αριθμός Απόφασης: 74.004. Υπηκοότητα: Ρωσική Ημερομηνία και χώρα γεννήσεως: 21.12.1963, Ρωσία Στοιχεία από World – Check για τον/την αιτούντα/αιτούσα:

Αναπληρωτής Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Gazprombank OA Ο (SOE) (οντότητα που έχει υποστεί κυρώσεις) (2003-).

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της GPB International SA (SOE) (οντότητα που έχει υποστεί κυρώσεις) (Ιούλ 2016 -).

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Gazprom-Media Holding (SOE) (οντότητα που έχει υποστεί κυρώσεις) (Δεκ 2013-).

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Evrofinance Mosnarbank (SOE) (Ιούνιος 2012).

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Gazprombank (Ελβετία) Ltd (SOE) (2012).

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Sibur Holding (πρώην SOE) (2007-2010).

Μέλος του Διαχειριστικού Συμβουλίου του Mosenergo (SOE) (2004).

 

 1. Vladimir KOGAN

Ημερομηνία Απόφασης: 10/10/2012. Αριθμός Απόφασης: 74.115. Υπηκοότητα: Ρωσική Ημερομηνία και χώρα γεννήσεως: 27.4.1963, Ρωσία

Στοιχεία από World – Check για τον/την αιτούντα/αιτούσα: Αποθανών

Αναπληρωτής Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ιούλιος 2012 – Δεκέμβριος 2012).

Επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Κατασκευών, Στέγασης και Κοινοτικών Υπηρεσιών (Ιούλιος 2012 – Δεκέμβριος 2012).

Συνιδρυτής του Ρωσικού Ιδρύματος Ολυμπιονικών (αναφέρεται Απρίλιος 2018 – Ιούνιος 2019).

Έμμεσος μέτοχος (4%) της Baltic Financial Agency Bank (αναφέρεται Δεκέμβριος 2016 – Ιούνιος 2019).

Έμμεσος μέτοχος (49%) του Αρχείου Κοινωνικών Καρτών Bashkir (SOE) (αναφέρεται Μάιος 2015 – Ιούνιος 2019).

Μέτοχος της Τράπεζας Uralsib (81,81%) (Νοε 2015 – Ιουν 2019).

Διευθυντής του Τμήματος Επενδύσεων Κεφαλαίου του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ιούλιος 2008 – Αύγουστος 2011).

Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Κατασκευών, Στέγασης και Κοινοτικών Υπηρεσιών (Δεκέμβριος 2005 – 2008).

Lyudmila Kogan (σύζυγος). Evgeniy Kogan (ΠΕΠ), (γιος). Yefim Kogan (γιος). Igor Kogan (πατέρας).

 

 1. Liudmila KOGAN (σύζυγος του ανωτέρω, αριθμός 28)

Ημερομηνία Απόφασης: 23/1/2013. Αριθμός Απόφασης: 74.578. Υπηκοότητα: Ρωσική Ημερομηνία και χώρα γεννήσεως: 14.8.1966, Ρωσία Στοιχεία από World – Check για τον/την αιτούντα/αιτούσα:

Γενική Διευθύντρια της BFA-Development (Δεκ 2007 -).

 

 1. Efim KOGAN (γιος του ανωτέρω, αριθμός 28)

Ημερομηνία Απόφασης: 23/1/2013. Αριθμός Απόφασης: 74.578. Υπηκοότητα: Ρωσική Ημερομηνία και χώρα γεννήσεως: 11.6.1991, Ρωσία Στοιχεία από World – Check για τον/την αιτούντα/αιτούσα:

Μέτοχος της Baltic Financial Agency Bank (24,95%) (Ιούνιος 2011-). Μέτοχος της BFA-Development (24,8%) (Οκτ 2015)

 

 1. Tatiana KORSAKOVA

Ημερομηνία Απόφασης: 10/10/2012. Αριθμός Απόφασης: 74.118. Υπηκοότητα: Ρωσική Ημερομηνία και χώρα γεννήσεως: 7.5.1979, Ρωσία

Στοιχεία από World – Check για τον/την αιτούντα/αιτούσα:

Ιδρυτής του Ιδρύματος Dobroserdiye (2008-).

Andrey Borodin (ΠΕΠ), (σύζυγος). Βαρβάρα Varvara Borodina (κόρη).

Το 2011 εγκατάλειψε τη Ρωσία αφού κατηγορήθηκε για απάτη και βρέθηκε στη λίστα καταζητούμενων της χώρας.

 

 1. Alexander MURANOV

Ημερομηνία Απόφασης:. 28/11/2012. Αριθμός Απόφασης: 74.315. Υπηκοότητα: Ρωσική Ημερομηνία και χώρα γεννήσεως: 14.7.1958, Αρμενία

Στοιχεία από World – Check για τον/την αιτούντα/αιτούσα: ΠΕΠ – Εθνική Κυβέρνηση

Αναπληρωτής Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Gazprombank ΟΑΟ (SOE) (οντότητα που έχει υποστεί κυρώσεις) (2005 -).

Αναπληρωτής Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Areximbank – Gazprombank Group CJSC (SOE) (οντότητα που έχει υποστεί κυρώσεις) (2011-).

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΜΖ ΟΑΟ (SOE) (οντότητα που έχει υποστεί κυρώσεις) (Ιούνιος 2014 -).

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της GPB-Mortgage JSC (SOE)

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Severgazbank (αναφέρεται από τον Μάιο του 2009).

Πρόεδρος της Rosprombank (1999 – 2005).

 

 1. Mikhaylo KIPERMAN

Ημερομηνία Απόφασης: 3/1/2013. Αριθμός Απόφασης: 74.501. Υπηκοότητα: Ουκρανική

Ημερομηνία και χώρα γεννήσεως: 15.10.1975, Ουκρανία Στοιχεία από World – Check για τον/την αιτούντα/αιτούσα:

Μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ukrnafta (SOE) (2003 – Μάιος 2017).

Διευθυντής της Nordwind Trade SA (Φεβ 2014 -).

 

 1. Alona Gaivanenko (σύζυγος του ανωτέρω, αριθμός 33)

Η μερομηνία Απόφασης 27/7/2016. Αριθμός Απόφασης: – Υπηκοότητα: Ουκρανική.

Ημερομηνία και Χώρα γεννήσεως: 11/12/1992, Ουκρανία

Στοιχεία από World – Check για τον/την αιτούντα/αιτούσα:

ΠΕΠ- Εθνική Κυβέρνηση – Mykhaylo Kiperman (ΠΕΠ), (σύζυγος). Έχει 1 γιο.

 

 

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.