Φόρμα αναζήτησης

Ιδιωτικά νοσηλευτήρια: Διαφωνούμε με το προτεινόμενο ΓΕΣΥ, έτοιμοι για διάλογο με ΟΑΥ

Σκληραίνουν τη στάση τους ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ) και ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ). Βάλλουν κατά του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) και του Υπουργείου Υγείας, κατηγορώντας τους για προσφορά υποβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας στο ΓεΣΥ, και προτείνουν το ελεύθερο δίκτυο ιδιωτικής ιατρικής, στο οποίο, όπως αναφέρουν, έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής 14 ιδιωτικά κέντρα υγείας και 580 γιατροί.

Σε δηλώσεις του στον ΠΟΛΙΤΗ 107,6 ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών νοσηλευτηρίων  Σάββας Καδής αναφέρθηκε σε οργανωμένη προσπάθεια των γιατρών για παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες με υψηλές προδιαγραφές.

«Η δημιουργία του δικτύου» είπε ο κ. Καδής «έγινε γιατί διαφωνούμε με το προτεινόμενο ΓΕΣΥ και ευελπιστούμε ότι ο ΟΑΥ θα αρχίσει ένα διάλογο με εμάς και άλλους φορείς μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις που έχουμε ετοιμάσει για να φτάσουμε σε μια συμφωνία για παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε όλους τους πολίτες».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με την άρνηση τους να προσέλθουν σε διάλογο με τον ΟΑΥ ο κ. Καδής είπε ότι αν ο ΟΑΥ τους παρέχει τις κατάλληλες διαβεβαιώσεις ότι η βιωσιμότητα των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων θα διατηρηθεί είναι έτοιμοι να μπουν σε ένα διάλογο μαζί του και να ενταχθούν στο ΓΕΣΥ.

Μέχρι στιγμής η πρόταση του ΟΑΥ στην ουσία μας ζητά να επιτάξουμε τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια προσφέροντας μας μια οικονομικά ασύμφορη συμφωνία η οποία θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμό τους πρόσθεσε.

Aκούστε εδώ ολόκληρη την παρέμβαση του Σάββα Καδή: