Φόρμα αναζήτησης

Η Τεχνική Επιτροπή για την Ισότητα Φύλου χαιρετίζει την υποψηφιότητα Σεβκιούλ

Η  Τεχνική Επιτροπή για την Ισότητα Φύλου χαιρετίζει την  υποψηφιότητα για το Νόμπελ Ειρήνης “μιας θαρραλέας συναδέλφου και φίλης, της δημοσιογράφου  Σεβκιούλ Ουλουντάγκ” .

“Η Σεβγκιούλ Ουλουντάγκ εργάστηκε σκληρά για την εντόπιση της τύχης αγνοουμένων της Κύπρου, βοήθησε στην αποκάλυψη και την επούλωση του αβάστακτου πόνου που βίωσαν όλες οι κοινότητες στον τόπο μας  και συνέβαλε, σε μεγάλο βαθμό, στη συμφιλίωση  στο νησί. Η Σεβγκιούλ Ουλουντάγκ  ήταν από τις πρώτες ακτιβίστριες ειρήνης και ειδική σε θέματα φύλου στο νησί, για αυτό και αξίζει να τιμηθεί επίσης για τη δουλειά της σε θέματα φύλου”, αναφέρεται.

Προστίθεται ότι όλοι στην Κύπρο βίωσαν το δικό τους μερίδιο του πόνου και ότι είναι σημαντικό να αναγνωριστεί αυτός ο πόνος και να ληφθούν μέτρα  για να υπάρξει συμφιλίωση.

“Εχουμε την έντονη πεποίθηση ότι η εργασία της Σεβγκιούλ Ουλουντάγκ καθώς και η τόλμη, η αντοχή, η κατανόηση και ο ανθρωπισμός  που επέδειξε, συνιστούν ένα μεγάλο βήμα για αυτή την αποδοχή και θεωρείται άξια για επιβράβευση με το Νόμπελ Ειρήνης. Υποστηρίζουμε με σθένος την υποψηφιότητα της Σεβγκιούλ Ουλουντάγκ”, καταλήγει η ανακοίνωση.