Φόρμα αναζήτησης

Οι πιο καθαρές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες – Τι λένε οι Λευκωσιάτες

Έρευνα για το πόσο καθαρή θεωρούν την πόλη τους οι κάτοικοι των ευρωπαϊκών πόλεων, πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία [...]

Read More...

Έρευνα για το πόσο καθαρή θεωρούν την πόλη τους οι κάτοικοι των ευρωπαϊκών πόλεων, πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία.

Η ερώτηση που έθεσε η Eurostat στους 109 πολίτες ήταν: «Γενικά μιλώντας, πείτε μας αν είστε πολύ ικανοποιημένοι, μάλλον ικανοποιημένοι, μάλλον δυσαρεστημένοι ή καθόλου ευχαριστημένοι, από την καθαριότητα στην πόλη σας».

Διαβάστε επίσης:

Οι μορφωμένοι της Ευρώπης – Τα ποσοστά της Κύπρου

Λευκωσία: Κλειστή «μέχρι» η λεωφόρος Ομήρου

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία, οι κάτοικοι της Λευκωσίας σε ποσοστό 63% θεωρούν ότι η πόλη τους είναι καθαρή, ενώ ένα 37% εξέφρασε αντίθετη άποψη. Αντίθετα, οι Αθηναίοι δεν θεωρούν ότι η πόλη τους είναι καθαρή, καθώς το 59% εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, ενώ μόλις το 41% είπε ότι η Αθήνα είναι μια καθαρή πόλη.

Ως η «πιο βρώμικη πόλη» αναδείχθηκε η Ρώμη, αφού μόνο το 9% των κατοίκων της είναι ευχαριστημένο με το επίπεδο καθαριότητας της Αιώνιας Πόλης. Αντίθετα, ως οι πιο καθαρές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αναδείχθηκαν το Λουξεμβούργο (95%) και η Βιέννη (90%).

Όπως αναφέρει η Eurostat, η πιο καθαρή πόλη στην Ευρώπη, θεωρείται το Βενστπιλς της Λετονίας, το οποίο ακολουθεί ακόμη μία πόλη της Λετονίας, η Βαλμιέρα.

Send this to a friend