Φόρμα αναζήτησης

Οι καταγγελίες για τον θάνατο του 34χρονου και η παρέμβαση Σιζόπουλου

Ο θάνατος 34χρονου, χωρίς ιατρικό ιστορικό από γρίπη Α’ προκάλεσε πανικό ανάμεσα στον κόσμο για την σοβαρότητα της έξαρσης του ιού η οποία παρατηρείται στην Κύπρο. Ο εκπρόσωπος του ΠΙΣ Βάσος Οικονόμου ξεκαθάρισε οι θάνατοι από γρίπη Α’ δεν είναι πρωτοφανές φαινόμενο. Από γρίπη Α’ όπως είπε πεθαίνουν κάθε χρόνο άνθρωποι συνήθως με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, αλλά πιο σπάνια πεθαίνουν και υγιείς άνθρωποι, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και παγκόσμια.

Η παρέμβαση Σιζόπουλου

Τα γεγονότα πάντως μέχρι να καταλήξει ο 34χρονος, προκαλούν συγκλονισμό, ενώ η οικογένεια του άτυχου άντρα προχωρεί σε καταγγελία για ιατρική αμέλεια.

Ο 34χρονος φέρεται να επισκέφθηκε δύο φορές Νοσοκομείο, τη δεύτερη μάλιστα φορά είχε νοσηλευτεί στην εντατική μονάδα. Όπως δήλωσε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο ίδιος είχε παρέμβει μετά που παρατηρήθηκε περαιτέρω επιδείνωση της υγείας του 34χρονου, ώστε να μεταφερθεί στην εντατική μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπως τελικά έγινε, με την γνωστή κατάληξη.

Όπως ανέφερε ο κ. Σιζόπουλος, στο Νοσοκομείο στο οποίο αρχικά νοσηλευόταν ο 34χρονος υπήρχε αδυναμία αντιμετώπισης του περιστατικού στην εντατική. Η μεταφορά του στην εντατική του Νοσοκομείου Λευκωσίας, ήταν μέχρι την παρέμβαση του ιδίου αδύνατη, λόγω έλλειψης κλινών, αλλά και λόγω των κινδύνων που ενδεχομένως να διέτρεχε η υγεία του 34χρονου κατά τη μεταφορά.

Ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε ότι αναβλήθηκε η κηδεία του 34χρονου που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, ώστε να γίνει νεκροτομή.

Ζητήθηκε έκθεση γεγονότων

Σε δηλώσεις του για το θέμα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι ζητήθηκε έκθεση γεγονότων για τον θάνατο του 34χρονου.

Ερωτηθείς για τις ελλείψεις εμβολίων που παρατηρούνται στον ιδιωτικό τομέα, ο Υπουργός ανέφερε ότι εξετάζεται κατά πόσο μπορούν να αγοραστούν εμβόλια από άλλες χώρες.

Ματσάκης: Υπάρχει επιδημία

Ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, ο οποίος προσλήφθηκε από την οικογένεια 70χρονης η οποία κατέληξε από γρίπη Α’ κάνει πάντως λόγο για επιδημία, ενώ μιλώντας στο κρατικό κανάλι κατάγγειλε ότι δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης στα Νοσοκομεία.

Αναφορικά με τον θάνατο της γυναίκας, ο κ. Ματσάκης ανέφερε ότι νοσηλευόταν για βδομάδες στο Νοσοκομείο μετά από κάταγμα ισχύου, αναμένοντας να εγχειριστεί. Πέρασε μάλιστα όπως είπε από δύο εντατικές και εντός του Νοσοκομείου νόσησε με γρίπη Α’ από την οποία κατέληξε.