Φόρμα αναζήτησης

Η Isabelle Dumont νέα Πρέσβης της Γαλλίας στη Λευκωσία

Η 44χρονη διπλωμάτης Isabelle Dumont θα διαδεχθεί τον Πρέσβη Ρενέ Τροκάζ στη θέση του επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Κύπρο. Ο κ. Τροκάζ, ο οποίος ανακοίνωσε τη μετάθεσή του από το νησί, την Τετάρτη το βράδυ, στο πλαίσιο της δεξίωσης της γαλλικής πρεσβείας στη Λευκωσία, για την Εθνική Εορτή της Γαλλίας, φεύγει από το νησί τον ερχόμενο μήνα.

Η κ. Dumont, η οποία είναι τώρα Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ουκρανία, αναμένεται να επιδώσει τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, εντός Σεπτεμβρίου.

Το διάταγμα διορισμού της κ. Dumont, ως Πρέσβειρας της Γαλλίας στην Κύπρο, που υπογράφεται από τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον Πρωθυπουργό της Γαλλίας, Εντουάρντ Φιλίπ, και τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Ζαν-Υβ Λε Ντριέν, δημοσιεύθηκε στις 5 Ιουλίου στην επίσημη εφημερίδα της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το βιογραφικό της, η κ. Dumont, η οποία υπηρετεί από τον Σεπτέμβριο του 2015 ως Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ουκρανία, υπηρέτησε από το 2003 μέχρι το 2009 σε θέσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών στο Παρίσι. Στη συνέχεια υπηρέτησε για δυο χρόνια ως Γραμματέας Α’ στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Γαλλίας στα Ηνωμένα ‘Εθνη. Από το 2011 μέχρι το 2013 υπήρξε Σύμβουλος Β’ στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Τουρκία. Το 2013 επέστρεψε στο Παρίσι, όπου υπηρέτησε μέχρι το 2015 ως Υποδιευθύντρια για θέματα Ρωσίας και Ανατολικής Ευρώπης.

Μιλά τέσσερις ξένες γλώσσες: Αγγλικά, ρωσικά, τουρκικά και ισπανικά.

Υπενθυμίζεται πως μιλώντας χθες βράδυ κατά τη δεξίωση για την Εθνική Εορτή της Γαλλίας τόσο ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, όσο και ο Πρέσβης, Ρενέ Τροκάζ, υπογράμμισαν την πολύ στενή συνεργασία και τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας σε διμερές επίπεδο, στο πλαίσιο της ΕΕ, αλλά και σε πολυμερές επίπεδο, με ιδιαίτερες αναφορές στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας καθώς και στον ενεργειακό τομέα.

KYΠΕ