Φόρμα αναζήτησης

Καμία πρόθεση παρέμβασης Γενικού Εισαγγελέα για πολιτογραφήσεις

Δεν χρειάζεται επί του παρόντος άλλη ενέργεια από μέρους μου ήταν το σχόλιο του Γενικού Εισαγγελέα σε ερώτηση του ΚΥΠΕ αναφορικά με το αίτημα για διορισμό ανεξάρτητης ερευνητικής επιτροπής από τον ίδιο για το θέμα των πολιτογραφήσεων.

Ο γενικός εισαγγελέας όρισε πάντως σήμερα, τη Δικηγόρο της Δημοκρατίας Έλλη Φλωρέντζου ως εκπρόσωπό του στη τριμελή Επιτροπή που θα διερευνήσει το θέμα των πολιτογραφήσεων.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει το αίτημα για διορισμό ανεξάρτητης ερευνητικής επιτροπής από τον ίδιο για το θέμα, ο κ. Κληρίδης είπε ότι «κρίνω ότι μετά τον διορισμό της Επιτροπής από το Υπουργικό Συμβούλιο, και τη διασαφήνιση των όρων εντολής της, δεν χρειάζεται επί του παρόντος άλλη ενέργεια εκ μέρους μου».

Ερωτηθείς, επίσης, αναφορικά με τη διαδικτυακή εκστρατεία συλλογής υπογραφών με αίτημα τη διερεύνηση από τον Γενικό Εισαγγελέα της εμπλοκής του Αρχιεπισκόπου στην υπόθεση του Μαλαισιανού επενδυτή, ο κ. Κληρίδης είπε ότι «ο Γενικός Εισαγγελέας λαμβάνει τα στοιχεία που χρειάζονται, προσμετρά όλους τους παράγοντες, και αποφασίζει αν απαιτείται να ενεργήσει και δεν χρειάζεται υπογραφές ή υποκίνηση από κανένα».