Φόρμα αναζήτησης

Γραπτή βεβαίωση ασφάλειας και μετά στις τάξεις, λένε οι εκπαιδευτικοί

Την πρόθεση των εκπαιδευτικών να ζητήσουν από τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη γραπτή βεβαίωση καταλληλότητας για κάθε σχολείο ξεχωριστά, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού.

Δε δηλώσεις του στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 και κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή δήλωση του Υπουργού για υψηλό επίπεδο ασφάλειας σε όλα τα σχολεία, ο κ. Φυλακτού σημείωσε ότι οι οργανωμένοι δάσκαλοι ζητούν γραπτή βεβαίωση καταλληλότητας από τον Υπουργό, προκειμένου να προσέλθουν στις τάξεις με τη νέα σχολική χρονιά.

Πάντως, σε παρέμβασή του στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6, ο Πρόεδρος των οργανωμένων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου, επεσήμανε στον κ. Φυλακτού ότι κατά τη χθεσινή σύσκεψη με τον Υπουργό με θέμα της ασφάλεια στα σχολεία, ουδείς από τους παρευρισκόμενους  δεν ήγειρε θέμα έλλειψης ασφάλειας στα σχολεία. Ο κ. Νικηφόρου τόνισε ότι συμφώνησαν όλοι – μεταξύ των οποίων και ο κ. Φυλακτού – με τη θέση του Υπουργού, που μίλησε για ασφαλισμένα σε μεγάλο βαθμό σχολεία.

Από την πλευρά του ο κ. Φυλακτού χαρακτήρισε τον κ. Νικηφόρου «εκπρόσωπο του Υπουργού Παιδείας», ενώ τόνισε ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις κατάθεσαν στη συνάντηση πολυσέλιδα έγγραφα με απόψεις που αφορούν την ασφάλεια στα σχολεία.