Φόρμα αναζήτησης

Γιάννος Σωκράτους: Γνώριζε το Υπουργείο για τα προβλήματα στο σχολείο

Τα περιστατικά έντονης παραβατικής συμπεριφοράς στο σχολείο στο οποίο καθηγητής χειροδίκησε μαθήτρια χθες δεν ήταν άγνωστα στο Υπουργείο Παιδείας, δήλωσε στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 και στην εκπομπή Control Panel, ο πρόεδρος της OEΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Σωκράτους, στις 9 Απριλίου, η διεύθυνση του σχολείου είχε αποστείλει επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, μέσω της οποίας γινόταν αναφορά σε περιστατικά οχλαγωγίας, εμπρησμού, κλοπών και άλλων παραβατικών καταστάσεων εκ μέρους μαθητών του σχολείου, χωρίς όμως να ληφθεί υπόψη από το Υπουργείο.

«Η απειθαρχία στα σχολεία είναι ένα γενικευμένο φαινόμενο εφόσον δεν υπάρχει ένας ενδεδειγμένος  τρόπος μέσα στον οποίο πρέπει να λειτουργούν τα πράγματα.  Έχουμε ζητήσει να γίνουν θυρίδες για τα κινητά καθώς η χρήση τους απαγορεύεται αυστηρά μέσα στην τάξη», σημείωσε.

Ο κ. Σωκράτους, τόνισε ότι το περιστατικό βίας εναντίον μαθήτριας είναι καταδικαστέο και ότι η ΟΕΛΜΕΚ από την πρώτη μέρα ζήτησε διερεύνηση του περιστατικού.

Απαντώντας στις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας  περί αλλαγής της κουλτούρας στις σχολικές μονάδες, ο κ. Σωκράτους είπε ότι ο Υπουργός πρέπει να διευκρινίσει «ποια είναι η κουλτούρα του ίδιου του υπουργείου και τι έχει να κάνει για να αντιμετωπίσει τα συγκεκριμένα περιστατικά».