Φόρμα αναζήτησης

Γερμασόγεια: Σε «εμφύλιο» για το φιλέτο

Μια επιστολή ήρθε να ταράξει και πάλι τα νερά στην υπόθεση ανταλλαγής κρατικού τεμαχίου στη Γερμασόγεια με ιδιωτική γη στον Άγιο Αθανάσιο.

Η επιστολή βρίσκεται ήδη στα χεριά του γενικού ελεγκτή ο οποίος καλείται από τον πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων Γιώργο Περδίκη να διερευνήσει αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες. Συντάκτης της επιστολής είναι ένα πρώην μέλος του συμβουλίου του (φιλοσυναγερμικού) σωματείου Αναγέννησης Γερμασόγειας, ο οποίος κάνει λόγο για κουμπαροκρατία και καταγγέλλει παρέμβαση του Προεδρικού, προκειμένου να μην παραχωρηθεί η κρατική γη στο σωματείο για την κατασκευή γηπέδου, αλλά σε συγκεκριμένο επιχειρηματία, με τον οποίο συνδέεται φιλικά. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές η διαρροή αυτή είναι απότοκο του συναγερμικού εμφυλίου που μαίνεται με φόντο την ανταλλαγείσα κρατική γη, στον λόφο Παννιώτη.

Μιλώντας στον «Π» ο πρόεδρος της Αναγέννησης Χριστάκης Κιτρομηλίδης ξεκαθάρισε ότι το τεμάχιο που αιτήθηκε το σωματείο, δεν είναι αυτό που ανταλλάχθηκε με ιδιωτική γη. Το σωματείο όπως εξήγησε ο κύριος Κιτρομιλίδης αποτάθηκε το 2008 στο ΥΠΕΣ ζητώντας την παραχώρηση τεμαχίου που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με το επίμαχο τεμάχιο που τελικά ανταλλάχθηκε, με σκοπό την κατασκευή κλειστού γηπέδου αθλοπαιδιών για την ομάδα καλαθοσφαίρισης του σωματείου που αγωνίζεται στη Β’ κατηγορία. Ωστόσο ούτε αυτό το τεμάχιο δόθηκε τελικά στο σωματείο, αλλά παραχωρήθηκε πριν από τρία χρόνια σε Ρώσο επενδυτή, για την ανέγερση των εγκαταστάσεων ενός κοινωφελούς ιδρύματος, του μεταλυκειακού ινστιτούτου. Ως εκ τούτου τα όσα διαβιβάστηκαν από τον Γιώργο Περδίκη στον γενικό ελεγκτή, περί παρεμβάσεων Προεδρικού προκειμένου να ευνοηθεί συγκεκριμένος επιχειρηματίας, εις βάρος των διεκδικήσεων της Αναγέννησης Γερμασόγειας, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα υποστήριξε καταλήγοντας.