Φόρμα αναζήτησης

Γεννάρη παραδίδεται το γεφύρι της… Άρτας, άγνωστο πότε όλη η Πλατεία

Αρχές Ιανουαρίου θα είναι έτοιμη να παραδοθεί από τους εργολάβους η γέφυρα της Πλατείας Ελευθερίας και μόνο η γέφυρα. Όλο το υπόλοιπο έργο, κυρίως σε επίπεδο τάφρου, έχει πολλή δουλειά ακόμη και σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις ενδέχεται να πάρει και το πρώτο τετράμηνο του 2018 μέχρι να ολοκληρωθεί.

Επισήμως ο Δήμος απαντώντας γραπτώς σε ερωτήσεις του «Π» ανέφερε πως «η πλακόστρωση της γέφυρας προχωρεί με ικανοποιητικούς ρυθμούς και έχει ήδη καλυφθεί μεγάλο ποσοστό της επιφάνειάς της. Για την ολοκλήρωση της εργασίας αυτής απασχολούνται αρκετά συνεργεία». Εξ όσων γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή δουλεύουν γύρω στα 100 άτομα στο εργοτάξιο της Πλατείας από τις 7 το πρωί μέχρι και τις 10 το βράδυ για να μπορέσουν να εκπληρώσουν τις προθεσμίες.

«Η εκτίμηση μας», πρόσθεσε ο Δήμος, «είναι η γέφυρα να βρίσκεται σε λειτουργική κατάσταση μέχρι τον Ιανουάριο 2018 που υπάρχει εγκεκριμένη παράταση, εκτός κάποιων ειδικών κατασκευών». Σύμφωνα με τον Δήμο Λευκωσίας, «τέθηκε ως προτεραιότητα η συμπλήρωση των εργασιών στη γέφυρα και αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη πέραν από τα γυάλινα στοιχεία του δυτικού στηθαίου της πλατείας που θα πάρει κάποιο επιπρόσθετο χρόνο ακόμη. Οι κόμβοι θα ολοκληρωθούν μαζί με τη γέφυρα και στη συνέχεια θα ολοκληρωθούν οι τάφροι. Επίσης τα έργα στην ανατολική τάφρο βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο». Για όλα τα τελευταία δεν μπαίνουν χρονοδιαγράμματα…

Παντελίδη και Ομήρου

Εν τω μεταξύ γίνονται σοβαρές προσπάθειες ώστε η Κωστάκη Παντελίδη, ο δρόμος πάνω από την τάφρο και παραλλήλως της Ρηγαίνης, να ολοκληρωθεί πριν τα Χριστούγεννα ώστε να δοθεί και στο κοινό. Ο δρόμος θα γίνει πλακόστρωτο για να συνάδει με την Πλατεία Ελευθερίας.Τέλη Οκτωβρίου θα παραληφθούν οι γρανίτες και αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες άμεσα.

Όσον αφορά στην έναρξη υλοποίησης του συμβολαίου για την κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης κάτω από την οδό Ομήρου, γίνονται διαβουλεύσεις αυτή την περίοδο μεταξύ Δήμου και εργολάβων για συντονισμό. «Η προσπάθεια τώρα είναι αφού ολοκληρωθούν αυτές οι συνεννοήσεις να ενημερώσουμε το κοινό, να εφαρμοστούν νέες κυκλοφοριακές διευθετήσεις στην περιοχή και να προχωρήσει η έναρξη των εργασιών το συντομότερο», αναφέρει στον «Π» ο Δήμος.

Πεζοδρομοποίηση;

Το ερώτημα εάν θα περνούν μόνο πεζοί από τη γέφυρα της Πλατείας ή εάν θα δοθεί στην κυκλοφορία για τα Ι.Χ., θα απαντηθεί σύντομα. Τελικές αποφάσεις από την Επιτροπή Κυκλοφοριακού και Χώρων Στάθμευσης του Δήμου θα ληφθεί αυτό τον Οκτώβριο σε μία τρίτη και τελευταία συνεδρία. Η εισήγηση θα τεθεί ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου και του Αρχηγού Αστυνομίας για λήψη τελικής απόφαση.