Φόρμα αναζήτησης

Πόλεμος Οδυσσέα κατά Επιτρόπου Διοικήσεως

Για συστηματική άρνηση να αποδεχθεί τον έλεγχο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας κατηγόρησε σημέρα ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, την Επίτροπο Διοικήσεως ο γενικός ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, αποκαλύπτοντας ότι κατήγγειλε τη Μαρία Στυλιανού Λοττίδου στο Γενικό Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, ο οποίος παρέστη σε συνεδρίαση αναφορικά με την έκθεσή του για το γραφείο της Επιτρόπου Νομοθεσίας, η Ελεγκτική Υπηρεσία με επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα ενημέρωσε για ενδεχόμενη διάπραξη ποινικών αδικημάτων από πλευράς της Επιτρόπου Διοικήσεως.

Όπως ανέφερε ενώπιον των βουλευτών ο γενικός ελεγκτής, «η Επίτροπος Διοικήσεως αρνείται συστηματικά (τον έλεγχο και), ισχυρίζεται ότι είναι εκτός ελέγχου της Υπηρεσίας μας». «Της έχουμε εξηγήσει ότι τέτοιου διαχειριστικού είδους ελέγχου κάνουμε και στο Ανώτατο Δικαστήριο που θεωρούμε ότι δεν υπάρχει πιο ανεξάρτητη υπηρεσία στην πολιτεία μας», είπε, προσθέτοντας ότι οι προκάτοχοί της δέχονταν έλεγχο όπως και όλοι οι άλλοι επίτροποι. «Υπάρχει θέμα για μας προς το Γενικό Εισαγγελέα για ενδεχόμενη διάπραξη ποινικών αδικημάτων», τόνισε ο κ. Μιχαηλίδης, χωρίς να αποκαλύψει το θέμα διαχειριστικού ελέγχου που είχε εγείρει στην Επίτροπο Διοικήσεως.