Φόρμα αναζήτησης

Γ.Κουμουτσάκος για προσφυγικό κύμα: Ελλάδα και Κύπρος να προετοιμαστούν για όλα τα σενάρια (vid)

Για την έκρυθμη κατάσταση στη Συρία αλλά και για το μεταναστευτικό σε Ελλάδα και Κύπρο  μίλησε σήμερα στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6  ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην Ελλάδα  Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μιλώντας  στην εκπομπή «Hasta Maniana» με την Μανιάνα Καλογεράκη, ο κ. Κουμουτσάκος σχολίασε την κατάσταση στη βορειοανατολική Συρία τονίζοντας ότι δημιουργούνται  νέα κύματα ανθρώπων που θέλουν να αποφύγουν το πεδίο σύγκρουσης.

Όπως σημείωσε, προς το παρόν οι μεταναστευτικές ροές  δεν φαίνεται  να κατευθύνονται προς την Ελλάδα, η  εμπλοκή Άσαντ όμως στην σύρραξη μπορεί να οδηγήσει σε εξάπλωση της σύγκρουσης με αποτελέσμα αυξημένες προσφυγικές ροές.

Όπως επισήμανε, Ελλάδα και Κύπρος, οφείλουν να ετοιμάσουν σενάρια διάφορων διαβαθμίσεων προκείμενου να είναι έτοιμες. Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν τις χώρες που είναι στην πρώτη γραμμή της μεταναστευτικής οδού. «Πρέπει  να λειτουργήσουμε ως ομάδα πίεσης προκειμένου η ΕΕ να ανταποκριθεί στην ανάγκη να ελέγξει, να ενισχύσει  τα δικά της σύνορα, τις γεωγραφικές περιοχές», πρόσθεσε.

Τέλος σημείωσε ότι «Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να αυξήσουμε την καλύτερη διαχείριση των συνόρων μας και να απαιτήσουμε όλα τα κράτη μέρη να κάνουν αυτό που πρέπει».

Παρακολουθήστε εδώ την εκπομπή: