Φόρμα αναζήτησης

Φρουρές: Από 8 Αβέρωφ – Άντρος και 12 ο Δ. Χριστόφιας

Αύξηση κατά έναν των αστυνομικών που φρουρούν τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ και διατήρηση του υφιστάμενου αριθμού μελών της αστυνομικής δύναμης για την ασφάλεια του γ.γ. του ΑΚΕΛ αλλά και του τέως Πρoέδρου Δημήτρη Χριστόφια αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από σχετικές εισηγήσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Όπως δε πληροφορείται ο «Π», ενώ υπήρχε και πρόταση αύξησης από τρεις σε τέσσερις των αστυνομικών που φρουρούν τον υπουργό Δικαιοσύνης (οι υπόλοιποι υπουργοί έχουν φρουρά δύο αστυνομικών), λόγω αυξημένου κινδύνου, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, υπό το φως της παραίτησης του κ. Ιωνά Νικολάου δεν προχώρησε. Δέον να σημειωθεί, ωστόσο, ότι μετά την παραίτηση του κ. Νικολάου και την παύση του αρχηγού, τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες, λόγω των θεμάτων που χειρίζονταν, θα τους παρασχεθεί φρουρά δύο αστυνομικών, κάτι που αναμένεται να γίνει με νέα απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σε αριθμούς

Σύμφωνα με την πρόταση που αφορά τη φρουρά του προέδρου του ΔΗΣΥ, ο οποίος το 2016 είχε στη διάθεσή του έξι αστυνομικούς (όσους και ο .γ.γ. του ΑΚΕΛ και ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ τότε), προκύπτει πως αυξημένοι κίνδυνοι που διατρέχει ο κ. Νεοφύτου οδηγούν στην ανάγκη αύξησης των αστυνομικών του από επτά σε οκτώ. Τόσους δηλαδή όσους έχει τώρα στη δική του φρουρά ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Όσον αφορά τη φρουρά του κ. Κυπριανού, η απόφαση είναι να παραμείνει οκταμελής και για το επόμενο εξάμηνο, μέχρι δηλαδή τις 30 Σεπτεμβρίου 2019, οπότε και το όλο θέμα θα επαναξιολογηθεί. Τον Σεπτέμβριο θα επαναξιολογηθεί και ο αριθμός φρουράς του κ. Νεοφύτου αλλά και του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Τρίτη απόφαση του Υπουργικού δίνει έγκριση για συνέχιση της φρούρησης του κ. Χριστόφια με 12 αστυνομικούς. Παρά το ότι έχουν περάσει έξι χρόνια από την ολοκλήρωση της προεδρικής του θητείας, ο κίνδυνος εναντίον της ζωής του τέως Προέδρου, από μεμονωμένα άτομα ή και ομάδες, φαίνεται να παραμένει όπως εκτιμά η Αστυνομία, συνεπώς η 12μελής φρουρά που διαθέτει για αυτόν το κράτος πρέπει να συνεχιστεί.

Καταληκτικά, δέον να αναφερθεί πως το θέμα φρούρησης πολιτικών προσώπων (περιλαμβάνονται και πολλοί πρώην και σύζυγοι αυτών) και κατά πόσο κινδυνεύουν και από ποιον απασχολεί συχνά τη δημοσιότητα.