Φόρμα αναζήτησης

Φόρο τιμής στον Δ. Χριστόφια απέτισαν ε/κ και τ/κ κόμματα

Φόρο τιμής στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια απέτισαν οι ηγέτες και εκπρόσωποι ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών πολιτικών κομμάτων που συναντήθηκαν σήμερα στο πλαίσιο των καθιερωμένων συναντήσεών τους στο Λήδρα Πάλας.

Όπως αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση που οργανώθηκε από την πρεσβεία της Σλοβακίας στη Λευκωσία, στην αρχή της συνάντησης οι συμμετέχοντες απέτισαν φόρο τιμής για την μακρόχρονη και ζωτικής σημασίας συμβολή του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και τέως ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια, στην έναρξη των συναντήσεων στο Λήδρα Πάλας και του δικοινοτικού διαλόγου ευρύτερα, υπομνήσκοντας τη δέσμευσή του καθ` όλη τη διάρκεια της ζωής του στον στόχο της επανένωσης της Κύπρου και του λαού της.

Επίσης οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τις απόψεις τους για το θέμα που εισηγήθηκε η ΕΔΕΚ ως φιλοξενών κόμμα που ήταν “`Ενιαίος Εκλογικός Κατάλογος, Ένα Έθνος, `Ενας Λαός, `Ενας Εκλογικός Κατάλογος”.

Επιπρόσθετα συμφώνησαν όλοι επί μιας κοινής βάσης ενός κοινού αγώνα Ε/κ και Τ/κ για ειρήνη και επανένωση της Κύπρου μέσω μια ομοσπονδιακής λύσης, αναφέρεται.

Η επόμενη τακτική συνάντηση των ηγετών και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων θα γίνει την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στο Λήδρα Πάλας.

ΚΥΠΕ