Φόρμα αναζήτησης

Φόνος Καλλιτσιώνη: Κύκλωμα παρακολούθησης οδήγησε στην σύλληψη των δύο υπόπτων

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες εναντίον δύο ατόμων ηλικίας 40 και 29 ετών για διευκόλυνση των ανακρίσεων της αστυνομίας για διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου, φόνου εκ προμελέτης, παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Γ και παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών, αδικήματα που διαπράχθηκαν 25 Ιουνίου 2020 στην Ορμήδεια.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης λίγο μετά τις 11.00 το βράδυ της 25ης Ιουνίου ενώ ο 29 χρόνος βρισκόταν στη βεράντα της πατρικής του οικίας στην Ορμήδεια δέχτηκε αριθμό πυροβολισμών και τραυματίστηκε θανάσιμα. Το θύμα δέχθηκε σφαίρες στην περιοχή της δεξιάς πλευράς και το θώρακά από κυνηγετικά σφαιρίδια και η νενομισμένη νεκροτομή στη σορό κατέδειξε ως αιτία θανάτου αιμορραγικό σοκ και εσωτερική αιμορραγία προκληθείσα από πυροβόλο όπλο.

Από τις έρευνες και εξετάσεις της αστυνομίας που διενεργήθηκαν στην σκηνή διαπιστώθηκε ότι το θύμα πυροβολήθηκε τρεις φορές από ανοιχτό χώρο στο πίσω μέρος της κατοικίας στην ανατολική πλευρά, όπου σε απόσταση 17 μέτρων, εντοπίστηκαν ανάμεσα σε δέντρα τρία πυροβολημένα κυνηγετικά φυσίγγια.

Από την βαλλιστική εξέταση των φυσιγγίων διαπιστώθηκε ότι αυτά είναι απαγορευμένο τύπου κυνηγετικά φυσίγγια διαμετρήματος 12 εκατοστών, τα οποία είχαν πυροβοληθεί από επαναληπτικό πυροβόλο όπλο, τύπου καραμπίνα. Επίσης ανατολικότερα από το σημείο όπου εντοπίστηκαν τα τρία φυσίγγια εντοπίστηκε το σημείο διαφυγής του δράστη όπου βρέθηκαν αποτυπώματα παπουτσιού.

Τα ίδια αποτυπώματα συνεχίστηκαν μπροστά από θαμνώδη περιοχή βόρειο-ανατολικά της κατοικίας τα οποία σταματούν σε χωματόδρομο που οδηγεί σε μεγάλης έκτασης αγροτική περιοχή, ενώ στο συγκεκριμένο σημείο εντοπίστηκαν και αποτυπώματα πέλματος ελαστικών μοτοσυκλέτας τόσο του μπροστινού όσο και του πισινού τροχού.

Επιπλέον φιλικό πρόσωπο του θύματος που βρίσκονται στην αυλή της πατρικής κατοικίας του 29χρονου, ανέφερε στην Αστυνομία ότι λίγα λεπτά μετά την ρίψη των πυροβολισμών άκουσε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού να απομακρύνεται από την περιοχή.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας  ηγέρθησαν υπόνοιες εναντίον των δύο υπόπτων και την επόμενη μέρα κλήθηκαν στο ΤΑΕ Αμμοχώστου για ανάκριση όπου ανέφεραν πως κατά τον ουσιώδη χρόνο βρίσκονταν στην κατοικία του 40χρονου στις Βρυσούλες.

Συγκεκριμένα ο 40χρονος ανέφερε ότι βρισκόταν στο σπίτι του από τις 6.30 το απόγευμα ενώ ο 29χρονος είπε ότι μετέβη στο σπίτι του 1ου υπόπτου γύρω στις 8.30 το βράδυ. Οι δύο ύποπτοι ανέφεραν επίσης στην Αστυνομία ότι γύρω στις 11.30 το βράδυ της 25ης Ιουνίου, πληροφορήθηκαν για το θάνατο του θύματος μέσω τηλεφωνήματος που δέχτηκαν από φιλικό τους πρόσωπο το οποίο επισκέφτηκαν στην κατοικία του στην Αγία Νάπα αμέσως μετά που πήραν το τηλεφώνημα.

Στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης, η Αστυνομία έλαβε δειγματοληψία από τα χέρια των δύο υπόπτων για ανάλυση υπολείμματος πυροβολισμού.

Από περαιτέρω έλεγχο που έγινε στην περιοχή γύρω από την κατοικία του 40χρονου, εντοπίστηκε εγκατεστημένο σε παρακείμενη κατοικία κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης το οποίο παραλήφθηκε από την Αστυνομία.

Από τον έλεγχο του κλειστού κυκλώματος διαπιστώθηκε ότι γύρω στις 8.21 της 25ης Ιουνίου, ο 29χρονος ύποπτος στάθμευσε το αυτοκίνητο του έξω από την κατοικία του 40χρονου υπόπτου, βγήκε από αυτό και παρέλαβε από το χώρο αποσκευών μία τσάντα πλάτης , μια πλαστική τσάντα και ένα μαύρο κράνος και κατευθύνθηκε προς το γκαράζ της οικίας.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι γύρω στις 9.25 το βράδυ δύο άτομα που φορούσαν κράνος βγήκαν από το γκαράζ της οικίας του 40χρονου υπόπτου και αφού επιβιβάστηκαν σε μαύρη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, που στο πίσω μέρος φέρει κιβώτιο αποσκευών, αποχωρούν από το σημείο.

Με βάση το σωματότυπο φαίνεται ότι οδηγός της μοτοσυκλέτας ήταν ο 40χρονος και συνοδηγός ο 29χρονος.

Σύμφωνα πάντα με τα γεγονότα της υπόθεσης οι δύο ύποπτοι εντοπίζονται ξανά στο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης 9 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της 26ης Ιουνίου να επιστρέφουν στην κατοικία του 40χρονου πεζή και χωρίς να φέρουν κράνη.

Σε κάποια στιγμή ο πρώτος ύποπτος φαίνεται να κινείται με προφυλάξεις έξω από το γκαράζ της κατοικίας του 40χρονου έχοντας φανάρι στο στόμα του και  κρατώντας το χέρι ένα αντικείμενο το οποίο μετέφερε σε άγνωστο σημείο στην πίσω πλευρά εξωτερικά της περίφραξης της κατοικίας.

Επίσης μετά από λίγο ο 40χρονος ύποπτος διακρίνεται να επιστρέφει πίσω στο ίδιο σημείο χωρίς το άγνωστο αντικείμενο και κρατώντας μόνο το φανάρι. Ακολούθως 25 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, οι δύο ύποπτοι εξέρχονται από την κατοικία του 40χρονου, επιβιβάζονται στο αυτοκίνητο του 29χρονου που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι και αποχωρούν από την περιοχή.

Σημειώνεται ότι ο 40χρονος είναι εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης μαύρης  μοτοσικλέτας μεγάλου κυβισμού η οποία στις 11/6/2020 δηλώθηκε στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών ως ακινητοποιημένη.

Στις 28 Ιουνίου με δικαστικό ένταλμα διενεργήθηκε έρευνα στην κατοικία του 40χρονου όπου αναζητήθηκε από τους ανακριτές της υπόθεσης η μοτοσικλέτα χωρίς όμως να εντοπιστεί. Την 1η Ιουλίου ο 40χρονος ερωτήθηκε για τη μοτοσικλέτα και ανέφερε στην Αστυνομία ότι την δανείστηκε από φίλο του, ότι παρουσίαζε μηχανικά προβλήματα και δεν την χρησιμοποιούσε.

Ανέφερε ακόμα ότι είχε μεταφέρει την μοτοσικλέτα για επιδιόρθωση την περασμένη εβδομάδα σε συγκεκριμένο μηχανουργείο στη Λάρνακα. Την ίδια μέρα διενεργήθηκε έρευνα στο μηχανουργείο όπου και εντοπίστηκε η μοτοσικλέτα η οποία όμως δεν έφερε αριθμούς εγγραφής.

Από περαιτέρω εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι η μοτοσικλέτα μεταφέρθηκε στο μηχανουργείο την Δευτέρα 29 Ιουνίου για σέρβις και αλλαγή ελαστικών και ότι λειτουργούσε κανονικά. Η μοτοσικλέτα, που έφερε στο πίσω μέρος κιβώτιο αποσκευών μέσα στο οποίο εντοπίστηκε ένα μαύρο κράνος, κατασχέθηκε ως τεκμήριο και μεταφέρθηκε στην ΑΔΕ Αμμοχώστου.

Μέλη του εγκληματολογικού εργαστηρίου σε συνεργασία με μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου διενήργησαν δειγματοληπτικό αποτύπωμα πέλματος του μπροστινού και του πισινού τροχού της μοτοσικλέτας, από την οποία λήφθηκαν επίσης δειγματοληψίες για ανάλυση υπολειμμάτων πυροβολισμού (GSR) και για απομόνωση γενετικού υλικού.

Στη συνέχεια τα δειγματικά αποτυπώματα πέλματος των δύο τροχών συγκρίθηκαν με τα αποτυπώματα πέλματος ελαστικών που εντοπίστηκαν στην σκηνή και διαπιστώθηκε ότι τα τελευταία θα μπορούσαν να προκληθούν από τα ελαστικά της μοτοσυκλέτας τεκμήριο, τόσο του μπροστινού όσο και του πισινού τροχού, οι οποίοι αποτυπώνουν διαφορετικά αποτυπώματα αφού πρόκειται για δύο διαφορετικού τύπου ελαστικά.

Χθες το μεσημέρι οι δύο ύποπτοι συνελήφθηκαν δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων και τέθηκαν υπό κράτηση. Στην κατοχή του 29χρονου υπόπτου εντοπίστηκαν τρία κινητά τηλέφωνα τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.

Ανακρινόμενος ο 40χρονος ύποπτος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση και εμμένει στην αρχική του θέση ότι δηλαδή κατά τον ουσιώδη χρόνο βρισκόταν στο σπίτι του. Ο 29χρονος ύποπτος ανακρινόμενος αρνείται επίσης οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση και εμμένει και αυτός στην αρχική του θέση ότι δηλαδή κατά τον ουσιώδη χρόνο βρισκόταν στο σπίτι του 40χρονου.

Χθες το απόγευμα διενεργήθηκε δυνάμει δικαστικού εντάλματος έρευνα στην κατοικία του 29χρονου στο Παραλίμνι όπου μεταξύ άλλων παραλήφθηκαν ένα μαύρο κράνος, μία μαύρη κουκούλα και πέντε κινητά τηλέφωνα.

Η Αστυνομία ζήτησε και έλαβε από το Δικαστήριο διάταγμα κράτησης των δύο υπόπτων για οκτώ ημέρες.

ΚΥΠΕ

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.