Φόρμα αναζήτησης

Φυλάκιση με αναστολή σε 28χρονο για παιδική πορνογραφία

Το Δικαστήριο προσμέτρησε προς όφελος του Κατηγορουμένου την άμεση παραδοχή του, τόσο στην Αστυνομία όσο και ενώπιον του Δικαστηρίου. [...]

Read More...

Συντρέχουσες ποινές φυλάκισης από 15 μήνες μέχρι και 3 χρόνια, με αναστολή, επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε 28χρονο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος σε κατηγορίες κατοχής παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Κακουργιοδικείου, στην κατοχή του 28χρονου είχαν εντοπιστεί συνολικά 4576 αρχεία φωτογραφιών και 3 βίντεο, μέχρι του επιπέδου 4.

Επιβάλλοντας την ποινή στον Κατηγορούμενο,  όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το Δικαστήριο τόνισε πως πρόκειται αναμφίβολα για υλικό αισχρού περιεχομένου που μόνο αισθήματα απέχθειας και αποστροφής μπορεί να προκαλέσει στο μέσο συνετό άνθρωπο.
Ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα, πως το φαινόμενο της παιδικής πορνογραφίας έχει προσλάβει τα τελευταία χρόνια τεράστιες διαστάσεις, λόγω της αυξημένης χρήσης του διαδικτύου, που διευκόλυνε σε μεγάλο βαθμό την πρόσβαση χρηστών σε παιδικό πορνογραφικό υλικό.

Τονίστηκε ότι τέτοιας φύσεως αδικήματα, όπως αυτά που διέπραξε ο Κατηγορούμενος, βρίσκονται σε έξαρση, για τούτο και καθίσταται επιβεβλημένη η επιβολή αυστηρών και αποτρεπτικών ποινών.

Σημειώνεται ότι παρά τη δεδομένη σοβαρότητα των συγκεκριμένων αδικημάτων και την ανάγκη για αυστηρή τιμωρία, το Δικαστήριο προσμέτρησε προς όφελος του Κατηγορουμένου την άμεση παραδοχή του, τόσο στην Αστυνομία όσο και ενώπιον του Δικαστηρίου, το λευκό του ποινικό μητρώο, το νεαρό της ηλικίας του και τις υπόλοιπες προσωπικές και οικογενειακές του συνθήκες.

Σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα, το Δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει τις επιβληθείσες ποινές φυλάκισης για περίοδο τριών ετών.
«Σημαίνοντα ρόλο στην κατάληξη αυτή διαδραμάτισε το γεγονός ότι η παράνομη δραστηριότητα του περιορίστηκε σε προσωπική χρήση των αρχείων και μόνο, χωρίς να τα έχει διακινήσει ή διαθέσει σε τρίτους με οποιοδήποτε τρόπο, καθώς και η ουσιαστική αλλαγή στις προσωπικές του περιστάσεις από την εποχή διάπραξης των αδικημάτων», καταλήγει η ανακοίνωση του Δικαστηρίου.

Send this to a friend