Φόρμα αναζήτησης

Φαίδωνας: Ανικανότητα και διαφθορά «δέρνει» την Αστυνομία (ηχητικό)

Αναφερόμενος σε ανικανότητα, αναποφασιστικότητα και διαφθορά μελών της Αστυνομίας επανέρχεται ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, με αφορμή τα γεγονότα της ανταλλαγής πυροβολισμών το βράδυ του Σαββάτου στον Ύψωνα.

Σε δηλώσεις του στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 και την πρωινή επιθεώρηση ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε ότι αναγκάστηκε να παρέμβει ο ίδιος, διότι, κατά τον ισχυρισμό του, ο φερόμενος ως κύριος δράστης στην υπόθεση είναι το άτομο για το οποίο ο ίδιος έχει κατ’ επανάληψη μιλήσει δημόσια στο παρελθόν και έχει προειδοποιήσει ότι ηγείται του κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών στην Πάφο.

Ο κ. Φαίδωνος τόνισε ότι αν και η δράση του συγκεκριμένου ατόμου είναι καλά γνωστή στην Αστυνομία και έχει εδώ και καιρό στη διάθεσή της αρκετά στοιχεία, εντούτοις όλο αυτό το διάστημα έχει επιδείξει αδράνεια.

Πρόσθεσε ότι η Αστυνομία γνωρίζει εδώ και πολύ καιρό σε πιο χωριό της Λεμεσού συγκεκριμένο άτομο κατασκευάζει βόμβες και όμως δεν επεμβαίνει. Επίσης, κατά τον ισχυρισμό του, η Αστυνομία γνωρίζει σε ποια συγκεκριμένα καταστήματα (δύο στον αριθμό)  στην οδό Αγίου Αντωνίου στην Κάτω Πάφο πωλούνται καθημερινά ναρκωτικά «με τον τρόπο που πωλούνται σε υπεραγορά», κατά την έκφρασή του.

Ο Δήμαρχος Πάφου μίλησε για «περίεργα πράγματα» στην ΥΚΑΝ. Επικαλέστηκε αναφορές αξιωματικών της Αστυνομίας που κάνουν επιχειρήσεις για ναρκωτικά και ήδη οι διακινητές είναι ειδοποιημένοι από πριν. «Σημαίνει ότι είναι μέσα από την Αστυνομία που ειδοποιούνται», συμπλήρωσε ο κ. Φαίδωνος.

Κατά τον ίδιο, σήμερα στην Κύπρο υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στο θέμα της εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών. Όπως αναφέρει, έχουν δημιουργηθεί εγκληματικές ομάδες που αναλαμβάνουν την εμπορία τους σε κάθε επαρχία και περιοχή, με κέρδη και κύκλο εργασιών αρκετά εκατομμύρια Ευρώ. «Και μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή των φερόμενων δραστών στην υπόθεση του Ύψωνα», πρόσθεσε.