Φόρμα αναζήτησης

Ευθύνη και στη Νομική Υπηρεσία για τις εξαφανίσεις γυναικών

Την ανάγκη διεξαγωγής έρευνας για ενδεχόμενες ευθύνες της Νομικής Υπηρεσίας και του γραφείου του εισαγγελέα της Δημοκρατίας τόνισαν σήμερα στην τηλεόραση του ΡΙΚ οι νομικοί Χρίστος Τριανταφυλλίδης και Μιχάλης  Παπαπέτρου.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης, ο οποίος εξέδωσε και ανακοίνωση για το θέμα, αναφέρεται σε σειρά ψεμάτων με τα οποία, κατά τον ίδιο, η νομική υπηρεσία επιχείρησε να αποσείσει από πάνω της τις όποιες ευθύνες για την διερεύνηση που έτυχαν οι υποθέσεις των εξαφανισμένων γυναικών οι οποίες δολοφονήθηκαν από τον κατά συρροή δολοφόνο Νίκο Μεταξά. Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κ. Τριανταφυλλίδης διατύπωσε σειρά ερωτημάτων τα οποία προκύπτουν μετά την παραδοχή της Νομικής Υπηρεσίας ότι ήταν ενήμερη για τρεις εξαφανίσεις γυναικών. Συγκεκριμένα ο κ. Τριανταφυλλίδης διερωτήθηκε αν η ΝΥ μελέτησε τους φακέλους και αν διαπίστωσε ότι η έρευνα της αστυνομίας ήταν ελλιπέστατη.  Διερωτήθηκε επίσης γιατί δεν δόθηκαν οδηγίες, όπως γίνεται σε εκατοντάδες άλλες υποθέσεις που προωθεί η Αστυνομία στη Νομική Υπηρεσία, για περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης τόνισε τέλος ότι αν ο ίδιος ήταν στην θέση του Γενικού Εισαγγελέα θα ζητούσε τον διορισμό ερευνώντα λειτουργού ούτως ώστε να φύγουν οι σκιές που πλανώνται πάνω από τη ΝΥ για το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Κώστας Κληρίδης έθεσε εαυτόν στο απυρόβλητο

Παπαπέτρου: Ανοησίες τα όσα λέει η ΝΥ

Ακόμα πιο έντονη ήταν η τοποθέτηση του Μιχάλη Παπαπέτρου ο οποίος επίσης μιλώντας στο ΡΙΚ είπε πως αυτά που υποστήριξε η Νομική Υπηρεσία με την ανακοίνωση της, ότι οι ανακρίσεις δεν είναι δική της δουλειά, είναι ανοησίες. Έχω από ιδίαν γνώση την άποψη, είπε ο κ. Παπαπέτρου, ότι η Νομική Υπηρεσία έχει επιστρέψει φακέλους στην αστυνομία για περαιτέρω διερεύνηση. Ο κ. Παπαπέτρου εξέφρασε την άποψη ότι ο τέως Υπουργός Δικαιοσύνης, η αστυνομία, αλλά και η Νομική Υπηρεσία εμπλέκονται στην υπόθεση των εξαφανισμένων γυναικών και θα πρέπει το θέμα να τύχει διερεύνησης. Δεν μπορεί είπε χαρακτηριστικά η Νομική Υπηρεσία να καθαρίζει με μία ανακοίνωση.

Τέλος ο κ. Παπαπέτρου είπε πως αν υπάρχει μια δικαιολογία, αυτή είναι η ελλιπής στελέχωση ενώ έκανε λόγο για σοβαρή έλλειψη επιπέδου στη Νομική Υπηρεσία αφού όπως είπε οι καλοί φεύγουν και γίνονται δικαστές.