Φόρμα αναζήτησης

Έτοιμο για νομικά μέτρα το ογκολογικό

Από την απάντηση που αναμένει να λάβει από το Υπουργείο Υγείας θα εξαρτηθεί η απόφαση του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου (ΓΟΚ) αν θα κινηθεί νομικά εναντίον του κράτους για μη τήρηση των προνοιών της συμφωνίας που είχαν συνάψει οι δύο πλευρές για παροχή από το κέντρο ιατρικών υπηρεσιών στους καρκινοπαθείς της Λεμεσού και της Πάφου.

Μιλώντας στον «Π», ο διευθυντής του ΓΟΚ Κίκης Καζαμίας εξήγησε ότι η διαφορά που παραμένει αφορά ένα από τα τρία σημεία στα οποία είχε εντοπίσει παρατυπίες ως προς την εφαρμογή της συμφωνίας το Ογκολογικό. Ο κ. Καζαμίας ξεκαθάρισε ότι «δεν ζητούμε ούτε ευρώ παραπάνω από το κράτος, παρά μόνο τα δεδουλευμένα μας». Ωστόσο, όπως επισήμανε, σε περίπτωση που το Υπουργείο αρνηθεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, τότε το ΓΟΚ είναι αποφασισμένο να κινηθεί νομικά για μη συμμόρφωση του Υπουργείου Υγείας με τις πρόνοιες της συμφωνίας. Θα ζητήσει, επίσης, να τιμωρηθούν κυβερνητικοί λειτουργοί και να επωμιστούν οι ίδιοι την αποζημίωση και όχι το κράτος «εξαιτίας της ανήκουστης, αλαζονικής συμπεριφοράς τους».

«Τελικά, δυστυχώς αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι η λειτουργία του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου έχει ενοχλήσει πάρα πολύ τους εκπροσώπους του σαθρού κατεστημένου του τομέα της υγείας στην Κύπρο», αναφέρει με ανακοίνωσή του το κέντρο. Απαντώντας στον γενικό ελεγκτή, το ΓΟΚ αναφέρει πως «ο Κίκης Καζαμίας και δρ Νίκος Ζάμπογλου, όπως και το υπόλοιπο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του κέντρου που βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους καρκινοπαθείς, δεν είναι επιχειρηματίες της λευκής μπλούζας που προβάλλουν επιπρόσθετες οικονομικές απαιτήσεις». Απευθυνόμενος στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, τον καλεί να σταματήσει «την απεγνωσμένη προσπάθεια της διαρκούς αυτοπροβολής του ως του μοναδικού προστάτη του δημοσίου συμφέροντος» και να δείξει «τον απαιτούμενο σεβασμό που αξίζει σε έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει 45 χρόνια από τη ζωή του στην καταπολέμηση του καρκίνου, σώζοντας τη ζωή χιλιάδων συνανθρώπων μας που τον είχαν ανάγκη».