Φόρμα αναζήτησης

Έσβησε 10χρονο αγοράκι-Πολλά τα ερωτήματα, έρευνα διέταξε το Υπουργείο

Πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν από τον αδόκητο θάνατο του 10χρονου μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή από τα Κλαυδιά της Λάρνακας.

Ο μικρός τραυματίστηκε σήμερα το πρωί στο κεφάλι κατά τη διάρκεια παιχνιδιού καλαθόσφαιρας στην αυλή του δημοτικού όπου φοιτούσε στη Λάρνακα. Μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου έτυχε των πρώτων βοηθειών και πήρε εξιτήριο. Έπειτα, όμως, από περίπου δυο ώρες ο μικρός έπαθε λιποθυμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε εκ νέου στο Γ.Ν. της Λάρνακας.

  Διαβάστε επίσης: Υπ.Υγείας: Άμεση έρευνα για τον 10χρονο που απεβίωσε στη Λάρνακα

Ακολούθως κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας, όπου εισήχθη στο χειρουργείο. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, δυστυχώς δεν κατάφεραν να αποσοβήσουν το μοιραίο. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε, το παιδί έπαθε υποσκληρίδιο αιμάτωμα στο κεφάλι. Ήδη διατάχθηκαν από τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας δύο παράλληλες έρευνες αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε ο 10χρονος, αλλά και για τις συνθήκες περίθαλψής του στις Πρώτες Βοήθειες (ΠΒ) του Νοσοκομείου Λάρνακας. Λειτουργοί του Υπ. Υγείας επισκέφθηκαν ήδη τις Πρώτες Βοήθειες και παρέλαβαν διάφορα τεκμήρια προς εξέταση.

Η μητέρα του μαθητή κατήγγειλε ότι κατά την παραμονή τους στις ΠΒ οι γιατροί αρνήθηκαν να υποβάλουν τον 10χρονο σε αξονική εξέταση, παρότι, κατά την ίδια, έφερε εμφανές αιμάτωμα στο κεφάλι.