Φόρμα αναζήτησης

Άκαρπες οι έρευνες στο Ξυλιάτο -Αύριο η έρευνα μέσα στην Κόκκινη Λίμνη

Αύριο αναμένεται να αρχίσει η έρευνα μέσα στην Κόκκινη Λίμνη αφού οι Αρχές έλαβαν το πράσινο φως από την κατασκευάστρια εταιρεία. Σήμερα, η λίμνη που περιέχει επικίνδυνο οξειδωτικό υλικό, ερευνήθηκε με τη χρήση Drone χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε.

Υπενθυμίζεται ότι ο  35χρονος ισχυρίστηκε ότι στην συγκεκριμένη τοποθεσία,  έριξε τρία πτώματα. Αυτό της 29χρονης Maricar αλλά και τα πτώματα της 36χρονης Λιβία και της 8χρονης κόρης της. Για τα πτώματα των τελευταίων ο Νίκος Μεταξάς είπε στους ανακριτές ότι τα έβαλε σε βαλίτσες και τα πέταξε στην κόκκινη λίμνη η οποία βρίσκεται κοντά στο μεταλλείο του Μιτσερού.

Παράλληλα ολοκληρώθηκαν το απόγευμα χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, σημείο στο οποίο ισχυρίζεται ο 35χρονος, ότι βρίσκεται η 6χρονη Sierra.  Σε δηλώσεις ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ανέφερε ότι έγινε υποβρύχια έρευνα με τη χρήση σκάφανδρου και οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε κρίσιμα σημεία.

Οι έρευνες σύμφωνα με τον κ. Τράγκολα θα συνεχιστούν αύριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαρτυρία Φιλιππινέζας στον «Π»: Κατάγγειλε τον «Ορέστη» για βιασμό

Πήρε επτά ζωές χωρίς κανέναν οίκτο – Aποκαλύπτει με δόσεις την αιματηρή διαδρομή του

Λήψη δείγματος νερού από Κόκκινη Λίμνη

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, είπε ότι έχει ήδη ληφθεί δείγμα νερού από την Κόκκινη Λίμνη, το οποίο θα σταλεί για εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της επικινδυνότητας του νερού.

Στην Κόκκινη Λίμνη βρέθηκαν σήμερα γύρω στο μεσημέρι μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και της Αστυνομίας, για να διαπιστωθεί αν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί στη συγκεκριμένη λίμνη κάποια επιχείρηση.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ στο νερό εντοπίζεται χαλκοπυρίτης και σιδηροπυρίτης, αφού η συγκεκριμένη λίμνη της Κοκκινοπεζούλας δημιουργήθηκε από την εξόρυξη μετάλλου στο Μιτσερό, ενώ το νερό της λίμνης έχει χρωματιστεί κόκκινο από τα μεταλλεύματα και η υψηλή οξύτητά του και δεν επιτρέπει την ανάπτυξη οποιουδήποτε ζωντανού οργανισμού.

Σε σχέση με τις έρευνες στο πεδίο βολής στην Ορούντα, όπου χθες βρέθηκε το πτώμα μιας ακόμα γυναίκας, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι οι έρευνες συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό για τη συλλογή τεκμηρίων.

Ειδικοί από το Ηνωμένο Βασίλειο

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη αναμένονται στην Κύπρο τη Δευτέρα του Πάσχα ειδικοί σύμβουλοι από το ΗΒ, ώστε για να συνδράμουν στις έρευνες της πρωτοφανούς αυτής υπόθεσης.

Το κλιμάκιο έρχεται μετά από αίτημα του Αρχηγού της Αστυνομίας της Κύπρου και θα συνδράμει με εμπειρογνωμοσύνη και βάσει εμπειριών που έχει λόγω της φύσης του εγκλήματος.

Ομολόγησε συνολικά 7 φόνους

Η χθεσινή ομολογία του 35χρονου Ίλαρχου της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος ανακρινόμενος  παραδέχθηκε τον φόνο της Maricar Valtez Arquiola, 31 ετών από τις Φιλιππίνες, και άλλες δύο υποθέσεις φόνων με τρία θύματα, ανέβασε τον συνολικό αριθμό των θυμάτων του σε επτά.

Σε ό,τι αφορά τη μία υπόθεση, πρόκειται για Νεπαλέζα ή Ινδή, την οποία φέρεται να σκότωσε το καλοκαίρι του 2018, ωστόσο, δεν προσδιόρισε ακριβώς πότε. Υπέδειξε δε στην αστυνομία το σημείο, όπου εγκατέλειψε τη σορό της, και συγκεκριμένα ένα λάκκο στο Πεδίο Βολής Ξυντούς στην Ορούντα, όπου και εντοπίστηκε ανθρώπινη σορός.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη νέα υπόθεση, ο 35χρονος φέρεται να ομολόγησε ότι διέπραξε διπλό φόνο, σκοτώνοντας μία μητέρα από τη Ρουμανία και την ανήλικη κόρη της.

Σημειώνεται ότι από τις επτά δολοφονίες, τις οποίες ομολόγησε ότι διέπραξε ο 35χρονος, έχουν εντοπιστεί τρεις σοροί, ενώ η μόνη σορός που έχει ταυτοποιηθεί μέχρι σήμερα είναι αυτή της Mary Rose.

 

*Φωτογραφίες: Χρίστος Θεοδωρίδης

ΚΥΠΕ