Φόρμα αναζήτησης

Έρευνα της ΑΑΔΙΠΑ για τους «νευρικούς» αστυνομικούς

Υπό έρευνα βρίσκονται οι «νευρικοί» αστυνομικοί που μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον συναδέλφων τους στον Ύψωνα ξέσπασαν σε πολίτη γιατί τον θεώρησαν ύποπτο.
Η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας (ΑΑΔΙΠΑ) διόρισε δύο ποινικούς ανακριτές με την έγκριση του γενικού εισαγγελέα για να εξεταστεί η καταγγελία του πολίτη, ο οποίος υποστηρίζει ότι δέχθηκε πυροβολισμούς και ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς.

Ο πρόεδρος της ΑΑΔΙΠΑ Ανδρέας Πασχαλίδης σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι ο εν λόγω πολίτης προέβη, μέσω δικηγόρου, σε γραπτή καταγγελία την περασμένη Παρασκευή, προβάλλοντας τους ισχυρισμούς που διατύπωσε και δημόσια ο δικηγόρος του.

Ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι με την παραλαβή της καταγγελίας, η Αρχή αποτάθηκε, την ίδια μέρα, με επιστολή της προς τον γενικό εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε τη συγκατάθεσή του για τον διορισμό ποινικού ανακριτή για διερεύνηση των ισχυρισμών του πολίτη.

Σημείωσε ότι λόγω της σοβαρότητας της καταγγελίας και των ιδιόμορφων συνθηκών κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό, η Αρχή προχώρησε στον διορισμό δύο αντί ενός ποινικού ανακριτή.

Πρόκειται, όπως ανέφερε, για ένα πρώην αξιωματικό της Αστυνομίας και ένα εν ενεργεία δικηγόρο ο οποίος, πρόσθεσε, είναι εγκεκριμένος από τον γενικό εισαγγελέα να ασκεί ποινικές ανακρίσεις.

Οι εντολές που έχουν λάβει οι ανακριτές είναι όπως προχωρήσουν πάραυτα στην πλήρη και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης. Όταν ολοκληρωθεί η έρευνα, τότε ο φάκελος της υπόθεσης μαζί με την εισήγηση της ΑΑΔΙΠΑ θα διαβιβαστεί στον γενικό εισαγγελέα για να αποφανθεί αν υπάρχει λόγος άσκησης ποινικών ή πειθαρχικών διώξεων εναντίον των αστυνομικών.

Ο πολίτης βρισκόταν εντός του αυτοκινήτου του, έξω από μάντρα που διατηρεί στην περιοχή, και θεωρήθηκε ύποπτος. Αυτό ήταν αρκετό για τους αστυνομικούς ώστε να πυροβολήσουν εναντίον του και να τον ξυλοφορτώσουν.

[bsa_pro_ad_space id=2][bsa_pro_ad_space id=1]