Φόρμα αναζήτησης

Έρχεται το «Νέο Κύμα» του Κωνσταντίνου Χριστοφίδη

«Νέο Κύμα – Η άλλη Κύπρος». Έτσι τιτλοφορείται το νέο κοινωνικό κίνημα το οποίο βρίσκεται στα σπάργανα και το οποίο φιλοδοξεί, όπως άλλωστε καταμαρτυρεί το όνομά του, να δώσει μια φρέσκια ματιά στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας. Οι στόχοι του κινήματος αναμένεται να ανακοινωθούν εντός των επόμενων δύο-τριών εβδομάδων από τον άνθρωπο ο οποίος κινεί τα νήματα για την ίδρυση του πολιτικού/κοινωνικού αυτού χώρου, τον τέως πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνο Χριστοφίδη. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χριστοφίδης είχε δεχτεί παροτρύνσεις για να κατέλθει ως υποψήφιος, και δεν είχε κρύψει το ενδιαφέρον του να μπει στην πολιτική σκακιέρα, στις τελευταίες προεδρικές εκλογές, συνεπώς, η ίδρυση ενός κινήματος δεν αποτελεί έκπληξη. Ως ακαδημαϊκός και κυρίως από τη θέση του πρύτανη προέβη σε πολλές παρεμβάσεις για διάφορα ζητήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές υπάρχει έδαφος για να αναδυθεί ένα νέο πολιτικό σχήμα, το οποίο να φέρει άφθαρτες προσωπικότητες και νέες ιδέες, να δώσει λύσεις στα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τον μέσο Κύπριο, να αμφισβητήσει τη ρητορική των παραδοσιακών κομμάτων και να δώσει φωνή σε ανέντακτους πολίτες ή και σε δυσαρεστημένους ψηφοφόρους των υφιστάμενων κομματικών σχηματισμών. Αυτή η ανάγκη, αναφέρουν οι ίδιοι αναλυτές, έχει επιβεβαιωθεί και από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση, κατά την οποία μερίδα πολιτών ψήφισε με στρατηγική μεταφέροντας σαφή μηνύματα στο κομματικό κατεστημένο.

Όπως πληροφορείται ο «Π» το κίνημα με επικεφαλής τον κ. Χριστοφίδη ήδη οργανώνεται κατά επαρχία. Έχουν δημιουργηθεί ομάδες σκέψης, οι οποίες λειτουργούν ως φορείς ιδεών που αναδεικνύουν προβλήματα της κοινωνίας (οικονομικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά κ.λπ) και γενικότερα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες σε κάθε επαρχία. Αυτές οι ομάδες θα συγκροτηθούν σε ένα ευρύτερο σχήμα, και αφού καταρτιστούν σε σώματα και επιτροπές, θα οργανωθούν κεντρικά καταρτίζοντας και τη διακήρυξη του κινήματος.

Στο πλάι του κ. Χριστοφίδη βρίσκονται όπως πληροφορούμαστε όχι μόνο ακαδημαϊκοί, αλλά και άνθρωποι από όλες τις κοινωνικές τάξεις. Τις τελευταίες μέρες έχουν αποσταλεί εκ μέρους του κ. Χριστοφίδη προσκλήσεις σε άτομα που ενδεχομένως να ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο κίνημα. Όπως σημειώνεται στο μήνυμα, έχουν αρχίσει ήδη οι εγγραφές των φίλων του κινήματος.