Φόρμα αναζήτησης

Έπεσε το ταβάνι του Κέντρου Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας – «Δουλεύουμε σε μία τρώγλη»

Μέρος της οροφής του Κέντρου Ελέγχου Λευκωσίας κατέρρευσε σήμερα το μεσημέρι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας. Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Παγκύπρια Συντεχνία Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΠΑΣΕΕΚ), κάνει λόγο για έναν τραυματία ο οποίος χτυπήθηκε στο κεφάλι και στα χέρια, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στις Πρώτες Βοήθειες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο τραυματισμός ευτυχώς δεν φαίνεται να είναι σοβαρός. Ο ελεγκτής φαίνεται να τη γλίτωσε με εκδορές στα χέρια και με καρούμπαλο στο κεφάλι.

Πληροφορίες του «Π» αναφέρουν ότι είχε γίνει στο πρόσφατο παρελθόν ανακαίνιση των κλιματιστικών και του εξαερισμού που βρίσκονται μέσα στην ψευδοροφή. Λίγο καιρό μετά το ταβάνι είχε παρουσιάσει κάποια προβλήματα και ζητήθηκε η επιδιόρθωση του. Το αποτέλεσμα είναι η σημερινή κατάρρευση μέρους της ψευδοροφής!

Η ΠΑΣΕΕΚ, μέσω της ανάρτησης, κάνει έκκληση για βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Ελεγκτές με τους οποίους συνομίλησε ο «Π» μας μετέφεραν το κλίμα μεταξύ των συναδέλφων τους, οι οποίοι αισθάνονται ότι εργάζονται σε τρώγλη. Θεωρούν απαράδεκτο να υπάρχει ένα καινούργιο σχετικά κτήριο – είχε ολοκληρωθεί πριν από 15 χρόνια για να στεγάσει το περιβόητο συστήματος εναέριας κυκλοφορίας Lefko το οποίο δεν παραλήφθηκε ποτέ– στην Κοκκινοτριμυθιά το οποίο παραμένει ακόμη κενό και αυτοί να εργάζονται υπό αυτές τι συνθήκες μέσα στις οποίες αποδείκτηκε σήμερα ότι κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.

Οι ελεγκτές τα έχουν με τον Γενικό Ελεγκτή ο οποίος δεν δίνει τη συγκατάθεσή του για αγορά με συνοπτικές διαδικασίες ενός καινούργιου συστήματος εναέριας κυκλοφορίας ώστε να γίνει η δυνατή η γρήγορη μετακόμιση στην Κοκκινοτριμυθιά. Να σημειώσουμε πως χωρίς καινούργιο σύστημα δεν μπορεί να γίνει μετακόμιση διότι παράλληλα για λόγους ασφάλειας της εναέριας κυκλοφορίας θα λειτουργούν και τα δύο συστήματα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας. Όπως μας μετέφεραν οι πηγές μας εδώ και τέσσερα χρόνια ζητείται η αγορά ενός νέου συστήματος.