Φόρμα αναζήτησης

Έπεσαν υπογραφές για την παρουσία Γαλλικού στόλου στην Κύπρο

Την πρόθεση Γαλλίας και Κύπρου για συνεργασία με σκοπό την ενίσχυση των στρατιωτικών ναυτικών δυνατοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας επιβεβαίωσαν εγγράφως οι Υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών Σάββας Αγγελίδης και Florence Parly. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση η συμφωνία που υπογράφηκε στην διάρκεια επίσημης επίσκεψης του Κύπριου ΥΠΑΜ στο Παρίσι αφορά στην ενίσχυση των ναυτικών δυνατοτήτων της ΚΔ από τη Γαλλία αλλά και σε μία ευρύτερη στρατηγική συνεργασία προς όφελος των ναυτικών δυνάμεων των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης της συνάντησης ο κ. Αγγελίδης ενημέρωσε λεπτομερώς την Γαλλίδα ομόλογο του, για την κλιμάκωση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας και έγινε συζήτηση για τρόπους αντίδρασης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Γαλλίδα Υπουργός επανέλαβε τη σθεναρή στήριξη της Γαλλίας προς τη Κύπρο και καταδίκασε ταυτόχρονα τις ενέργειες της Τουρκίας, οι οποίες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, το δίκαιο της θάλασσας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της.