Φόρμα αναζήτησης

Ένας μήνας διορία για τους σκύλους

Εναν μήνα διορία έδωσε η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για να καταθέσουν τον τροποποιητικό νόμο για τους σκύλους και να σταματήσει επιτέλους, όπως είπαν οι βουλευτές, η κοροϊδία. Όπως είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Αδάμος Αδάμου, εδώ και χρόνια αναμένει η επιτροπή το τροποποιητικό νομοσχέδιο και πρόσθεσε πως για το θέμα ανέλαβε πρωτοβουλία ο επίτροπος Εθελοντισμού, ώστε το νομοσχέδιο να ολοκληρωθεί, να οδηγηθεί στη Νομική Υπηρεσία για έλεγχο και να κατατεθεί στη Βουλή.

«Τους είπαμε ότι έχουν έναν μήνα διορία, πρέπει να τελειώσει αυτή η κοροϊδία, διαφορετικά θα προχωρήσουμε εμείς σε τροποποίηση του νόμου στη βάση των απόψεων που ακούστηκαν κατά καιρούς. Δεν γίνεται συνεχώς να έχουμε σωρεία παραπόνων για το θέμα», είπε ο κ. Αδάμου.

Όπως δήλωσε, ένας από τους λόγους που επικαλούνται οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για την καθυστέρηση είναι ότι αναμένουν απαντήσεις από την τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο κ. Αδάμου ανέφερε επίσης ότι συζητήθηκε στην επιτροπή και το ζήτημα της αλληλοεπικάλυψης της περί σκύλων νομοθεσίας και της νομοθεσίας περί άγριων πτηνών και θηραμάτων.
Σημείωσε πως αφαιρέθηκαν από τον περί σκύλων νόμο όσα ήδη περιλαμβάνονται στον δεύτερο νόμο.

Λατομικές ζώνες

Η επιτροπή συζήτησε και το θέμα της δημιουργίας νέων λατομικών ζωνών στη Λάρνακα. Για τις λατομικές ζώνες πραγματοποιείται μελέτη που θα παρουσιαστεί στη Βουλή. Η βουλευτής του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου ανέφερε ότι υπάρχει ανησυχία. Επίσης, η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ευανθία Σάββα ανέφερε ότι στον προγραμματισμό για λατομικές ζώνες εντοπίστηκαν τρεις περιοχές στη Λάρνακα και συγκεκριμένα σε Λεύκαρα, Δελίκηπο / Κόρνο και Βαβατσινιά.