Φόρμα αναζήτησης

Ελτζίλ: Μια ομάδα φασιστών προσπάθησαν να προκαλέσουν επεισόδια

Ο Σενέρ Ελτζίλ γράφει ότι μια ομάδα φασιστών που συγκεντρώθηκε εκεί για προβοκάτσια, προσπάθησε να προκαλέσει επεισόδια... [...]

Read More...

Την στάση της «αστυνομίας» στα όσα συνέβησαν κατά την επίσκεψη της αντιπροσωπείας Ευρωβουλευτών της Επιτροπής Αναφορών στην Αμμόχωστο επικρίνει η πρωτοβουλία Ειρήνης γράφοντας ότι η επίσκεψη έγινε εν γνώσει των ”επίσημων οργάνων” στο βόρειο τμήμα της Κύπρου και δεν επιδείχθηκε μακροθυμία, ούτε απέναντι σε μια ομάδα ήσυχων Ε/κ που ειρηνικά διαδήλωσαν υπέρ του ανοίγματος των Βαρωσίων και να επιστρέψει η φυσιολογική ζωή σε ολόκληρη την Αμμόχωστο.
 
Στην γραπτή δήλωση της πρωτοβουλίας που υπογράφει ο γγ της συντεχνίας των τ/κ δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ γράφει ότι όπως έγινε και σε προηγούμενες εκδηλώσεις με την «αστυνομία» να κλείνει τα μάτια σε αυτούς που η ίδια αναγνωρίζει ως Τ/κ, μια ομάδα φασιστών που συγκεντρώθηκε εκεί για προβοκάτσια, προσπάθησε να προκαλέσει επεισόδια. Μια ομάδα που στην πραγματικότητα δεν έμαθε να ακούει την γλώσσα άλλων και να σέβεται τις πεποιθήσεις άλλων, όπως πράττουν οι Τ/κ, έπραξαν ό,τι έπραξαν με την «αστυνομία» που ήταν υπεύθυνοι γι’ αυτός όπως και οι «δυνάμεις ασφαλείας», να κλείνουν τα μάτια, πρόσθεσε ο κ. Ελτζίλ.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πλατφόρμας, η «αστυνομία» και οι «δυνάμεις ασφαλείας» που σε άλλες εκδηλώσεις είχαν συλλάβει συνδικαλιστές χωρίς να έχουν διενεργήσει αδίκημα, το 1996 στην εκδήλωση στην Δερύνεια έλιωσαν το κεφάλι ενός Ε/κ με σίδερα, συνέλαβαν άδικα νεαρούς που γιόρταζαν το Νεβρόζ, προφύλαξαν τους υπαίτιους της επίθεσης λιντσαρίσματος εναντίον της Αφρίκα και δεν μπόρεσαν να συλάβουν τους καταζητούμενους γι’ αυτό, αυτοί – έγραψε ο Ελτζίλ –  πάνε χέρι με χέρι με τους φασίστες
 
Ο Σενέρ Ελτζίλ μιλά για παραστρατιωτικές ομάδες που εργάζονται από κοινού με την διοίκηση στον «βορρά» και αυτό «φάνηκε ακόμη μια φορά». Ο φασισμός, αναφέρει, είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και δηλώνει ότι είναι αναγκαία η δημιουργία μιας ομοσπονδιακής Κύπρου που θα εξαφανίσει τα αγκαθωτά συρματοπλέγματα, θα ακυρώσει τον διαχωρισμό. «υπάρχει άμεση ανάγκη για λύση».

Send this to a friend