Φόρμα αναζήτησης

Ελεύθερος με όρο να μην πλησιάζει το θύμα

Το Κακουργιοδικείο Πάφου, μετά από σχετικό αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης κατηγορούμενου για απαγωγές και κακοποίηση της πρώην συμβίας του με την σύμφωνη γνώμη και της εκπροσώπου της εισαγγελίας, αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

Εκδόθηκε, επίσης, διάταγμα βάσει του οποίου δεν θα επιτρέπεται ο 24χρονος υπόδικος να πλησιάζει την παραπονούμενη στην οικία της και να την ενοχλεί σε απόσταση 50 μέτρων. Το Δικαστήριο επεσήμανε στον κατηγορούμενο ότι σε περίπτωση που παραβεί με οποιονδήποτε τρόπο το διάταγμα, θα διαταχθεί η άμεση κράτησή του. Σε ό,τι αφορά το παιδάκι που έχει ο κατηγορούμενος με την παραπονούμενη, ρυθμίστηκε ώστε να μην συναντώνται και να έρχονται σε επαφή όταν θα παραδίδει ο ένας στον άλλο το παιδί. Η παράδοση του παιδιού θα γίνεται μέσω γνωστού τους ζεύγους.

Ο 24χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες που αφορούν απαγωγή, πρόκληση τρόμου και απειλής , επίθεσης με πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης της πρώην συμβίας του και επηρεασμό δικαστικής διαδικασίας. Ο ίδιος απορρίπτει τις κατηγορίες και η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 9 Δεκεμβρίου. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν τον Απρίλιο και Μάιο, ενώ σε μία περίπτωση ο 24χρονος απήγαγε και κακοποίησε την πρώην συμβία του, ενώ εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης. Σε μία από τις περιπτώσεις, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την απείλησε ότι θα «την σύρει στον γκρεμό και δεν θα τη βρίσκει κανένας».