Φόρμα αναζήτησης

ΕΛΑΜ: Αμπελοπούλια και…ανθρωποφάγοι

Το παράδειγμα των… ανθρωποφάγων φυλών της Αφρικής  χρησιμοποιεί το ΕΛΑΜ για να επιχειρηματολογήσει υπέρ της παγίδευσης αμπελοπουλιών στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα σε άρθρο με τίτλο «Οι διατροφικές συνήθειες των λαών» το οποίο υπογράφει στέλεχος του κόμματος και το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στη σελίδα της οργάνωσης, γίνεται μια προσπάθεια υπεράσπισης της «παράδοσης» της θήρευσης και βρώσης αμπελοπουλιών στην Κύπρο, μέσω της παρουσίασης των διατροφικών συνηθειών άλλων λαών οι οποίες κατά τον αρθογράφο γίνονται σεβαστές.

Στην προσπάθεια υπεράσπισης της παράδοσης της θήρευσης αμπελοπουλιών, το στέλεχος του ΕΛΑΜ αναφέρεται σε «φυλές μαύρων στην Αφρική που τρώνε ανθρώπους και κανένας δεν τους εμποδίζει να καταναλώνουν το συγκεκριμένο φαγητό». Από το γεγονός ότι ένα τέτοιο επιχείρημα χρησιμοποιείται για να πείσει για το «δίκαιο» της θήρευσης αμπελοπουλιών- από σεβασμό προς την Κυπριακή παράδοση- οδηγεί ευλόγως στο συμπέρασμα ότι η ανθρωποφαγία είναι για το ΕΛΑΜ μια παράδοση που πρέπει να προστατευτεί.

Η επιχειρηματολογία του ΕΛΑΜ δεν σταματά όμως στους ανθρωποφάγους.

Το στέλεχος του ΕΛΑΜ στην προσπάθεια του να πείσει για το δίκαιο της συνέχισης της «παράδοσης» της θήρευσης αμπελοπουλιών μετέρχεται ενός μύθου που φέρει τους κινέζους φοιτητές που βρίσκονται στην Κύπρο να τρώνε αδέσποτους σκύλους ακολουθώντας την διατροφική συνήθεια της χώρας τους.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο από την αρθρογραφία στην ιστοσελίδα του ΕΛΑΜ είναι ότι το κόμμα τάσσεται υπέρ της συνέχισης της θήρευσης αμπελοπουλιών στην Κύπρο αφού την θεωρεί αναπόσπαστο μέρος της παράδοσης της Κύπρου.

Αυτό που δεν αποσαφηνίζεται είναι το κατά πόσον το ΕΛΑΜ τάσσεται τελικά υπέρ ή κατά, της συνέχισης της έκνομης δραστηριότητας της κυνοφαγίας των κινέζων φοιτητών με την δικαιολογία ότι η κυνοφαγία αποτελεί παραδοσιακή κινεζική διατροφική συνήθεια.

 Ολόκληρο το άρθρο του στελέχους του ΕΛΑΜ

 

Κάθε λαός έχει τις δικές του διατροφικές συνήθειες. Οι Γάλλοι για παράδειγμα τρώνε βατράχια. Κανείς δεν τους εμποδίζει να απολαμβάνουν το συγκεκριμένο έδεσμα.
Η γαλλική αστυνομία δεν εισβάλλει σε εστιατόρια που σερβίρουν βατραχόσουπες και δεν προπηλακίζει τους εστιάτορες.

Στους Έλληνες αρέσει το κοκορέτσι.Πριν από μερικά χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε απαγορεύσει για ένα διάστημα την κατανάλωσή του.
Η Ελληνική αστυνομία δεν τόλμησε να εισβάλει σε κάποιο χωριό της Κρήτης για να κατασχέσει τις σούβλες από τους Κρητικούς!

Στην Φιλιππίνες τρώνε ακρίδες, κατσαρίδες, ερπετά.

Στους Κινέζους αρέσουν οι σκύλοι. Είναι γνωστή η ιστορία με τους κινέζους φοιτητές στην Λευκωσία και τα δυστυχή τετράποδα της γειτονιάς τους!

Στην Αφρική κάποιες φυλές μαύρων τρώνε ανθρώπους. Είναι οι γνωστοί σε όλους ανθρωποφάγοι . Κανένας δεν τους εμποδίζει να καταναλώνουν το συγκεκριμένο φαγητό. Εάν μάλιστα τους επισκεφθούν τα μέλη κάποιας αντιρατσιστικής οργάνωσης της Κύπρου για να τους συμπαρασταθούν τότε είναι πολύ πιθανό να τους φάνε και αυτούς οι κανίβαλοι δημιουργώντας έτσι ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην κυπριακή κοινωνία.

Στην Κύπρο το αγαπημένο έδεσμα των τουρκοκυπρίων και των πολυπληθών αιτητών ασύλου είναι το ροκάνισμα των κρατικών ταμείων προς τα οποία δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση. Τα συνήθη θύματα αυτής της προτίμησης είναι οι Έλληνες της Μεγαλονήσου οι οποίοι καταβάλουν φόρους και κοινωνικές ασφαλίσεις για να γεμίζουν τα ταμεία.

Αυτοί οι τελευταίοι όμως δεν έχουν δικαίωμα να απολαύσουν ένα από τα αγαπημένα τους εδέσματα, τα αμπελοπούλια .
Αν δε το τολμήσουν τότε η αστυνομία θα εισβάλει στο χωριό όπου διαπράττεται η παρανομία, θα ξυλοκοπήσει όσους τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν και στο τέλος θα αποχωρήσει από το χωριό.

Οι προτιμήσεις των ξένων είναι πάντα σεβαστές όχι όμως των ντόπιων. Μας καλούν να γίνουμε ανεκτικοί στις συνήθειες των αλλοδαπών και να προσαρμοσθούμε εμείς σε αυτές και όχι οι ξένοι που έρχονται λαθραία στην Κύπρο,στις δικές μας.

Μετά τον πόλεμο στην Ορθοδοξία, στην Ιστορία,στις Ένοπλες Δυνάμεις, στις Ελληνικές ρίζες μας τώρα μάχονται και κατά των διατροφικών μας προτιμήσεων!

 

Στράτος Καρανικολάου
Στέλεχος Ε.ΛΑ.Μ.

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ