Φόρμα αναζήτησης

Έκθεση δημοσιογραφικής φωτογραφίας οργανώνει η ΕΣΚ

Να αποτυπώσουν φωτογραφικά την καθημερινότητα και στις δύο πλευρές της Λευκωσίας καλούν τα μέλη τους η Ένωση Συντακτών Κύπρου και ο Σύνδεσμος Τουρκοκύπριων Δημοσιογράφων (KTGB).

Οι Ε/Κ και Τ/Κ φωτορεπόρτερ αλλά και δημοσιογράφοι μπορούν να αναζητήσουν έμπνευσή και εικόνες που νιώθουν πως έχουν κάτι να πουν και στις δύο πλευρές της διαχωριστικής γραμμής. Οι φωτογραφίες θα εκτεθούν σε έκθεση με στόχο την ανάδειξη των όσων απασχολούν την ζωή της μοιρασμένης πόλης και όσα συνδέουν τους κατοίκους της ακόμα και αν αυτοί δεν το γνωρίζουν.

Οι δημοσιογράφοι και οι φωτορεπόρτερ που θα συμμετάσχουν στην έκθεση μπορούν να υποβάλουν έως και πέντε μη δημοσιευμένες φωτογραφίες σε ηλεκτρονική μορφή στη δημοσιογραφική τους οργάνωση μέχρι τις 31 Ιουλίου 2018.  Η έκθεση αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, ενώ δεν αποκλείεται τα έργα να αποτελέσουν τη βάση για μια ειδική έκδοση.

Οι συμμετοχές θα εξεταστούν από τετραμελή δικοινοτική επιτροπή ειδικών την οποία θα ορίσουν οι δύο οργανώσεις. Την εκτύπωση των φωτογραφιών οι οποίες θα εκτεθούν θα αναλάβουν από κοινού οι δύο οργανώσεις.

Την τελευταία περίοδο οι δύο επαγγελματικές ενώσεις των δημοσιογράφων των δύο κοινοτήτων, με επικεφαλής τους Γιώργο Φράγκο και Σαμί Οζουσλού, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες συνεργασίας και αλληλογνωριμίας με στόχο την βελτίωση της δουλειάς των δημοσιογράφων όχι μόνο για το Κυπριακό αλλά για όλα τα θέματα που αφορούν τα μέλη της.

Για παράδειγμα έχει ξεκινήσει διάλογος μεταξύ των επιτροπών δεοντολογίας για τη σύνταξη γλωσσαρίου κοινά αποδεκτών ορολογιών για την κάλυψη θεμάτων που άπτονται του Κυπριακού. Επίσης επίκειται την επόμενη περίοδο και δενδροφύτευση την οποία θα φιλοξενήσουν Τ/κ δημοσιογράφοι, σε ανταπόδοση της δενδροφύτευσης που πραγματοποιήσαν πρόσφατα μέλη των δύο οργανώσεων στο Δημοσιογραφικό Χωριό, στα Περβόλια Λάρνακας.