Φόρμα αναζήτησης

Εκδότης «Π» Γιάννης Παπαδόπουλος: Θα το έκανα ξανά

Facebook Twitter LinkedIn Email PrintsharesΗ ανάγκη για κοινωνική παρέμβαση έσπρωξε τον Γιάννη Παπαδόπουλο στην έκδοση της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ. Μιλώντας στην εκπομπή Control Panel του ΠΟΛΙΤΗ 107,6 με αφορμή τα 20χρονα της εφημερίδας, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ο ΠΟΛΙΤΗΣ δημιουργήθηκε μετά και από προτροπές που δέχθηκε από φίλους δημοσιογράφους. Άλλωστε, δεν ήταν το πρώτο εγχείρημα [...]

Read More...

Η ανάγκη για κοινωνική παρέμβαση έσπρωξε τον Γιάννη Παπαδόπουλο στην έκδοση της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ.

Μιλώντας στην εκπομπή Control Panel του ΠΟΛΙΤΗ 107,6 με αφορμή τα 20χρονα της εφημερίδας, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ο ΠΟΛΙΤΗΣ δημιουργήθηκε μετά και από προτροπές που δέχθηκε από φίλους δημοσιογράφους. Άλλωστε, δεν ήταν το πρώτο εγχείρημα του Γιάννη Παπαδόπουλου στην έντυπη δημοσιογραφία, καθώς ήταν εκ των πρωτεργατών της μικρής, μηνιαίας εφημερίδας «Ελεύθερη Καρπασία» κατά τη δεκαετία του ’80.

Ο στόχος για τον ΠΟΛΙΤΗ το 1999, ήταν μεγαλεπήβολος. Η εφημερίδα θα έσπαζε το κατεστημένο, με κομματική ανεξαρτησία, με πρωτοποριακό για την εποχή σχήμα, με νέες ιδέες, σύγχρονες απόψεις και με έμφαση στη διερευνητική δημοσιογραφία, με απόλυτο σεβασμό στην ελευθερία του λόγου και της άποψης.

Η εφημερίδα όχι μόνο άντεξε στο χρόνο και συνεχίζει δυναμικά την πορεία της, αλλά συνεχίζει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο κυπριακό γίγνεσθαι.

Πάντως ο κ. Παπαδόπουλος, όχι μόνο δεν μετανιώνει για την επιλογή του να ασχοληθεί με την έντυπη δημοσιογραφία, αλλά όπως δήλωσε στην εκπομπή Control Panel, θα το έκανε ξανά αν ο χρόνος γυρνούσε πίσω.
Ερωτηθείς κατά πόσο το όλο εγχείρημα αποτελούσε ένα οικονομικό ρίσκο, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως «όποιος ασχολείται με τα οικονομικά, γνωρίζει καλά ότι τα ΜΜΕ δεν είναι τομέας ο οποίος μπορεί να αποφέρει κέρδος».

Send this to a friend