Φόρμα αναζήτησης

Εκδήλωση από Ε/κ στους Τ/κ για το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας

Τ/κ κάτοικοι της Αμμοχώστου διαδηλώνουν σήμερα στην άλλη πλευρά του οδοφράγματος της Δερύνειας υπέρ της διάνοιξής του, στην παρουσία Δερυνειωτών. [...]

Read More...

Τη συμπαράστασή τους στους Τ/κ κατοίκους της Αμμοχώστου που σήμερα διαδηλώνουν στην άλλη πλευρά του οδοφράγματος της Δερύνειας υπέρ της διάνοιξής του, εξέφρασαν μέλη της ομάδας «Αμμόχωστος η πόλη μας», στην παρουσία κατοίκων της Δερύνειας και του Δημάρχου Δερύνειας.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ το μέλος της ομάδας Νίκος Κάρουλας ανέφερε ότι πεποίθησή τους είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχουν συρματοπλέγματα και οδοφράγματα, στηρίζουν την διάνοιξη του οδοφράγματος Δερύνειας «γιατί πατρίδα μας είναι ολόκληρη η Κύπρος».
 
Η ανάπτυξη της Αμμοχώστου και των περιχώρων της αλλά και της Δερύνειας, είναι προς όφελος όλων όσοι είναι και νιώθουν Αμμοχωστιανοί, δήλωσε ο κ. Κάρουλας. Υπενθύμισε δε ότι το 2007 είχαν στηρίξει τον «δήμο» Αμμοχώστου στην προσπάθειά του να χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια για αναπαλαίωση της μεσαιωνικής πόλης. «Διότι θεωρούμε ότι είναι και δική μας πολιτιστική κληρονομιά».
 
Πρέπει να έχουμε ένα όραμα, ο ορίζοντας των πολιτικών μας είναι το εκλογικό τους σώμα, εμείς θέλουμε να αλλάξουμε λίγο τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος, πρόσθεσε ο κ. Κάρουλας. Ανέφερε επίσης ότι πρέπει η μία κοινότητα να καταλάβει τα πράγματα που ενοχλούν την άλλη. «Πρέπει να έχουμε ένα όραμα για να μπορέσει ο κόσμος να αντιδράσει, να βγει στους δρόμους για να φωνάξουν ότι θέλουμε έναν επανενωμένο τόπο».
 
Ερωτηθείς εάν έχουν πληροφόρηση για το πότε μπορεί ν’ ανοίξει το οδόφραγμα Δερύνειας, ο Νίκος Κάρουλας είπε ότι οι Τ/κ ακτιβιστές θεωρούν ότι μπορεί ν’ ανοίξει σε ένα τρίμηνο αλλά δεν έχουν ξεκάθαρη ένδειξη. Οι πολιτικοί θα πάρουν τις αποφάσεις, αλλά και οι πολίτες πρέπει να αντιδρούν και να δείξουν το ενδιαφέρον τους, ανέφερε ο κ. Κάρουλας λέγοντας ότι ο χρόνος δεν μπορεί να σταματήσει.

Send this to a friend