Φόρμα αναζήτησης

Εγκλωβισμένη στο μποτιλιάρισμα η Αγία Φύλα

Εγκλωβισμένη στην τροχαία κίνηση και έρμαιο της αποκλειστικής εξάρτησης από το ιδιωτικό όχημα παραμένει η Αγία Φύλα, η οποία ασφυκτικά κάθε πρωί στον μονίμως μποτιλιαρισμένο κόμβο του Τσιρείου. Μια εναλλακτική όδευση που χρησιμοποιούσαν οι οδηγοί, αποσυμφορώντας έτσι σε μεγάλο βαθμό τον κόμβο της Αγίας Φύλας, έκλεισε με μεταλλικούς πασσάλους, με τις δημοτικές και αστυνομικές αρχές να επικαλούνται λόγους οδικής ασφάλειας. Πρόκειται για την οδό Ιδομενέως, μέσω της οποίας διοχετευόταν καθημερινά μεγάλος όγκος οχημάτων που κατευθυνόταν προς το κέντρο της Λεμεσού, μέσω της οδού Σφακτηρίας και τον κυκλοφοριακό κόμβο της Μέσα Γειτονιάς.

Έκλεισε με πασσάλους

Τις τελευταίες ημέρες ο δρόμος έκλεισε με μεταλλικούς πασσάλους, πλησίον της λεωφόρου 1ης Απρίλιου, και η οδός έχει σηματοδοτηθεί ως αδιέξοδος, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις. Όπως καταγγέλλουν δεκάδες διερχόμενοι οδηγοί, ο δρόμος χρησιμοποιείτο ως εναλλακτική όδευση για τα οχήματα που κατευθύνονται προς το κέντρο της Λεμεσού, διευκολύνοντας έτσι τους κατοίκους των βορείων προαστίων, οι όποιοι καθημερινά συνωστίζονται σε ουρές χιλιομέτρων προσπαθώντας να διασχίσουν τον κυκλικό κόμβο της Αγίας Φύλας.

Δρόμος μονοπάτι

Ο λόγος, όπως μας εξήγησε ο αρμόδιος λειτουργός από το τεχνικό τμήμα του Δήμου Λεμεσού, είναι επειδή το τελευταίο κομμάτι της οδού Ιδομενέως προς την 1η Απριλίου, στο ύψος του γνωστού γυμναστηρίου, δεν είναι εγγεγραμμένο ως δημόσιος δρόμος. Το κομμάτι αυτό είναι γραμμένο ως μονοπάτι καθώς δεν έχουν διαχωριστεί τα οικόπεδα στις δύο πλευρές του. Χρησιμοποιείτο παράτυπα και πριν 7 περίπου μήνες έγινε επίστρωση του χωματόδρομου με άσφαλτο. Ως εκ τούτου αυξήθηκε η κίνηση ανεξέλεγκτα. Ο δρόμος έκλεισε μετά από παρέμβαση της Αστυνομίας, καθώς λόγω της στενότητάς του σημειώθηκαν δύο ατυχήματα, τα οποία η Αστυνομία αρνήθηκε να διερευνήσει.

Εξετάζονται λύσεις

Ως εκ τούτου λήφθηκε η απόφαση όπως κλείσει προσωρινά ο δρόμος μέχρι να εξεταστεί το θέμα από την Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων του δήμου Λεμεσού. Μιλώντας στον «Π» ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων του δήμου Πρόδρομος Ττοπουζής, υπέδειξε ότι εξετάζονται διάφορές λύσεις προκειμένου να γίνει κατορθωτό να εγγραφεί ο δρόμος, να γίνει διαπλάτυνση του και να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία. Αυτό όπως ανάφερε θα γίνει, είτε μέσω επίταξης, είτε με απαλλοτρίωση της αναγκαίας γης είτε με την σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών θα γίνει διαπλάτυνση, χωρίς να προηγηθεί ο διαχωρισμός των οικοπέδων. Ίσως, ανέφερε καταλήγοντας, ο δρόμος να μονοδρομηθεί από δύση προς ανατολή, δηλαδή προς τον κόμβο Μέσα Γειτονιάς.