Φόρμα αναζήτησης

Ε/κ στα οδοφράγματα σε Λευκωσία και Δερύνεια για παροχή βοήθειας σε Τ/κ

Ελληνοκύπριοι από το πρωί βρίσκονται στα οδοφράγματα Αγ. Δομετίου, Λήδρας και Δερύνειας με σκοπό να παρέχουν διευκολύνσεις και βοήθεια σε Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας. Σύμφωνα με πηγές του «Π» ανεξάρτητοι Ελληνοκύπριοι πολίτες από το πρωί έσπευσαν στα οδοφράγματα όχι μόνο για να βοηθήσουν τους Τ/κ αλλά και για να τους στηρίξουν σε περίπτωση που χρειάζονται μεταφορικό μέσο.

Για πρώτη φορά απο το 2004 οι Τουρκοκύπριοι νιώθουν αισιοδοξία, σημειώνοντας στον «Π», ότι η προσέλευση θα είναι πολύ μεγαλύτερη έπο τις προηγούμενες εκλογικές μάχες. Δέον να σημειωθεί ότι στις σημερινές εκλογές κατέρχονται ως υποψήφιοι 9 Τ/κ.

Η μεγάλη όπως φαίνεται συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων σήμερα έχει σύμφωνα με τους ίδιους δύο στόχους. Πρώτον να προωθήσουν όσο μπορούν την εκλογή Τ/κ ώστε να ακουστεί η φωνή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία και δεύτερον, να στείλουν μήνυμα και προς τα Ελληνοκυπριακά κόμματα που δεν τόλμησαν να συμπεριλάβουν στους συνδυασμούς τους Τ/κ.

Στο μεταξύ συγκινητικές είναι οι στιγμές τόσο στα οδοφράγματα που ανταμώνουν Ε/κ και Τ/κ, όσο και στα εκλογικά κέντρα όπου οι Τ/κ καταυθάνουν είτε οδικώς, είτε με ποδήλατα και λεωφορεία.